Sporting Charleroi kondigt nieuwe FIFA-titularis aan

Nieuws | Royal Charleroi Sporting Club heeft op 3 augustus aangekondigd dat zijn nieuwe FIFA-speler Nathan "NB" Bonaffi aan het volgende seizoen van de Proximus ePro League zal deelnemen. Florian "Didista" Van Damme, een voormalig vertegenwoordiger van de club, wordt manager van de esportsafdeling.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het seizoen 2021-2022 van de Proximus ePro League eindigde minder dan drie maanden geleden met de bekroning van Gilles Bernard, en er zijn nu al wijzigingen in de rosters van enkele clubs die aan de competitie deelnemen. Sporting Charleroi, een vaste waarde op het circuit, opende op woensdag 3 augustus de debatten door hun nieuwe vaste vertegenwoordiger voor het komend seizoen bekend te maken.

Weg is Florian “Didista” Van Damme, die de club de afgelopen twee jaar heeft vertegenwoordigd in de verschillende officiële competities van het voetbalspel FIFA. In plaats daarvan zal een bekende speler het shirt van de zebra’s aantrekken: Nathan “NB” Bonaffi.

In feite speelde de jongeman al enkele seizoenen voor Charleroi. In oktober 2020 maakte de club officieel bekend dat de speler was aangeworven als FIFA-talent. Hij vertegenwoordigde RCSC tijdens het seizoen van de eCup League, de tweede klasse van het Belgisch kampioenschap. Deze aanwerving volgde op de zeer goede prestaties van de speler in verschillende toernooien en zijn overwinning tijdens de virtuele Fan Day die door de club werd georganiseerd.

Een jaar later werd de speler als invaller in de ePro League aangekondigd, naast Didista die zijn startshirt behield. Maar die behaalde duidelijk niet de verwachte resultaten, en beëindigde het reguliere seizoen op de voorlaatste plaats in het algemeen klassement.

NB mag hem het komende seizoen dus vervangen. Het valt nog te bezien hoe de jonge speler het zal doen tegen de beste spelers in het koninkrijk.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top