Red Flames blijven na EK op 19e plaats FIFA-ranking staan

Red Flames | De Belgische voetbalvrouwen blijven op de recent verschenen FIFA-ranking staan op de negentiende plaats. De Verenigde Staten voeren de ranglijst nog altijd aan. Kersvers Europees kampioen Engeland stijgt naar de vierde plek.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Red Flames speelden sinds het verschijnen van de vorige ranking, op 17 juni, het EK in Engeland. Daar zetten ze een historische prestatie neer en ze schopten het tot in de kwartfinales, waarin Zweden (0-1 verlies) te sterk was. In de groepsfase namen de Flames het op tegen IJsland (1-1), Frankrijk (1-2 verlies) en Italië (1-0 winst).

De troepen van bondscoach Ives Serneels maken zich na het geslaagde EK op voor het vervolg van de kwalificaties voor het WK van 2023. De Belgische voetbalvrouwen staan na acht van de tien speeldagen in hun poule op de tweede plaats, met drie punten minder dan leider Noorwegen. 

Uitgerekend de Noorse vrouwen zijn op 2 september, aan Den Dreef in Leuven, de komende tegenstander in wat een cruciaal duel voor rechtstreekse WK-kwalificatie vormt. Noorwegen kende, met een exit in de poules, geen goed EK en zakt op de FIFA-ranking naar plaats dertien (-2). Tessa Wullaert en co. trekken nadien (op 6 september) naar voetbaldwerg Armenië (FIFA 139) op de tiende en laatste speeldag. Het heenduel in Leuven eindigde op een nooit geziene 19-0.

De Verenigde Staten blijven 's werelds nummer een, voor verliezend EK-finalist Duitsland (+3) en Zweden (-1). Engeland (+4) en Frankrijk (-2) maken de top vijf vol. De hoogste positie die de Flames tot dusver op de FIFA-ranking bereikten was een zeventiende plaats in 2019 en 2020.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top