Krijgt PSG eindelijk de 'echte' Neymar te zien?

UEFA Champions League | PSG hoopt dit jaar wel de verwachtingen in te lossen met al die sterren in de ploeg. De Parijzenaars hopen dat Neymar en Lionel Messi zich helemaal gaan doorzetten en zo samen met Kylian Mbappé eindelijk succes gaan boeken in de Champions League. Neymar maakt alvast indruk in de voorbereiding.

Door Proximus

Deel dit nieuws

PSG zorgde vorig seizoen voor dé stunttransfer door Lionel Messi aan de aanval toe te voegen. Met Kylian Mbappé en Neymar was er een drietand vooraan om van te dromen. Mbappé deed het zeer goed, maar Messi en Neymar kenden geen topseizoen. Deze zomer waren er veel geruchten over een vertrek van Neymar, die door PSG op de transfermarkt zou zijn gezet.

Eindelijk topfit?

Geen enkele topclub duwde echter door voor de peperdure Braziliaan. Neymar vatte de voorbereiding aan bij PSG en hij liet een zeer scherpe indruk achter. De voormalige speler van FC Barcelona begon in de Franse supercup in de basis tegen FC Nantes en Neymar was er de man van de match. PSG won met 4-0 en de aanvaller was goed voor twee doelpunten. Bij PSG hopen ze dat Neymar zich volledig focust op het voetbal, wat de afgelopen jaren een probleem was. Hij was bijzonder vaak geblesseerd en Neymar leek nooit echt topfit te zijn. Hij teerde op zijn talent en in de Ligue 1 is dat voldoende, maar niet om in de Champions League het verschil te maken.

Het is daarvoor dat PSG 222 miljoen euro betaalde en van hem de duurste speler ooit maakte. Sindsdien wist hij in 142 wedstrijden 102 keer te scoren en 60 assists uit te delen. Het valt op dat Neymar gemiddeld minder dan 30 wedstrijden per seizoen speelt, wat opvallend weinig is aangezien PSG in alle competities altijd lang meespeelt.

De ideale tactiek?

De 30-jarige Goddelijke Kanarie laat tot op heden echter weer een sterke indruk achter en clubicoon Luiz Fernandez verwacht veel van hem. "Misschien wil hij de critici het zwijgen opleggen? Misschien heeft hij zich anders voorbereid. Ik zag een andere Neymar tegen Nantes." Wat ook opviel: Neymar verdedigde zelfs mee, wat we de afgelopen jaren zelden of nooit zagen. "Hij lijkt fysiek in orde te zijn en dan kan je dergelijke inspanningen doen. Hij is misschien tot het besef gekomen dat hij zijn houding moest veranderen", vertelde hij in de Franse media.

Met Christophe Galtier kwam er een nieuwe coach en hij lijkt de juiste formule te hebben gevonden met een 3-4-1-2. Messi zou zo niet meer op de flank moeten spelen, maar achter het duo Neymar-Mbappé. Het is nu al uitkijken of de op papier beste aanval ter wereld dit seizoen wel de prestaties op de mat kan brengen die iedereen verwacht. De start was alvast bemoedigend tegen Nantes, waar Mbappé nog ontbrak.

Volg ook dit seizoen de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top