Venijnige, licht hellende sprint wacht op renners in de Ronde van Burgos

Wielersport | Het gevecht op de flanken van de Picón Blanco zit erop. Vooraleer de apotheose wacht richting Lagunas de Neila mogen de iets krachtigere sprinters of zelfs puncheurs in het peloton van de Ronde van Burgos aan de bak.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De gevreesde derde rit in de Ronde van Burgos, met aankomst in Villarcayo en onderweg de beklimming van de Picón Blanco, is achter de kiezen. De eerste scherprechter voor het algemeen klassement is met andere woorden achter de rug. De klassementsmannen mogen vandaag eventjes de benen stil houden, vermits de etappe van vrijdag er helemaal anders uit ziet.

Voor deze vierde en voorlaatste etappe moet het peloton vertrekken in Torresandino en ligt de finish aan de oude Romeinse stad van Clunia, al heel wat jaren traditioneel een finishplek in de Ronde van Burgos. De etappe serveert 169 kilometers aan het peloton, is licht heuvelachtig en heeft een venijnige finish in petto. 

Het loopt namelijk aan de oude Romeinse stad lichtjes bergop. De laatste twee kilometer gaan omhoog aan een stijgingspercentage van 4,9 procent, dit met een piek van zeven procent op 400 meter van de finish. Het zorgt ervoor dat we niet zomaar een spurt tussen de snelle mannen mogen verwachten. De puncheurs in het peloton kunnen namelijk ook hun zegje doen.

De voorbije jaren won telkens een Spanjaard in Clunia, met Alex Aranburu als laatste winnaar in 2019. In 2018, 2017 en 2015 mocht telkens Carlos Barbero de ruiker bloemen mee naar huis nemen.

Volg de Ronde van Burgos van 2 tot 6 augustus integraal en exclusief op Pickx+ Sports 2, verkrijgbaar in de optie Pickx Sports van Proximus. Fans die de etappes moeten missen, kunnen de beste momenten steeds herbekijken op Pickx.be of met VOD voor de abonnees van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top