Thomas Detry staat 57e na openingsronde in Cazoo Open, Colsaerts is 137e

Sport | Met een ronde van 72 slagen staat Thomas Detry op een gedeelde 57e plaats in de Cazoo Open (DP World Tour/1.750.000 euro), die van start is gegaan op de Celtic Manor golfbaan in het Welshe Newport.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 29-jarige Brusselaar noteerde een openingsronde waarin hij drie birdies in de cup zag verdwijnen waartegen hij ook vier bogeys op zijn kaart moest noteren. Met zijn ronde van een over par telt Detry vijf slagen meer dan een trio met de Fransman Julien Guerrier, de Engelsman Dale Whitnell en de Schot Connor Syme die de leiding delen.

Nicolas Colsaerts, die na enkele maanden zijn rentree maakt op het DP World Tourcircuit nadat hij in januari geveld werd door een zeldzame nierziekte, leverde een scorekaart af waarop vier bogeys en twee dubbele bogeys stonden. Aan het einde van zijn ronde lukte de 39-jarige drievoudige European Tour-winnaar twee birdies. Met zijn ronde van 78 slagen, zeven over par, sloot Colsaerts dag 1 af op een gedeelde 137e plaats.

"Ik voel me geweldig", liet een gelukkige Colsaerts weten. "Ik ben blij, echt blij om hier te zijn. Dit is pas mijn vijfde toernooi dit jaar. Zoals iedereen weet heb ik deze winter gezondheidsproblemen gehad. Ik ben blij om iedereen terug te zien en om terug te golfen. Ik was gisteren om zeven uur 's ochtends in de motregen op de baan en ik was de gelukkigste man op aarde, dus ik ben blij om hier te zijn."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top