België wint eerste oefenduel als voorbereiding op het EK in Finland

Basketbal | De Belgian Lions hebben donderdag een eerste van twee vriendschappelijke wedstrijden in en tegen Finland gewonnen. Ze haalden het in Tampere met 71-75 (rust: 43-42).

Door Belga

Deel dit nieuws

Manu Lecomte was goed voor 18 punten (plus vijf assists en twee rebounds). Ook Ismael Bako (13 punten, 9 rebounds) en Pierre-Antoine Gillet (11 punten) eindigden in de dubbele cijfers.

Na de dubbele ontmoeting met Finland oefenen de Belgian Lions op 10 augustus in de Hasseltse sporthal Alverberg tegen Duitsland en op 12 en 14 augustus volgen er twee oefenpotten in Estland. Tenslotte volgt op 17 augustus een laatste voorbereidingswedstrijd in Frankrijk.

De vriendschappelijke wedstrijden vormen voor bondscoach Dario Gjergja en zijn troepen de generale repetitie voor twee WK-voorrondematchen later deze maand. Daarin komen de Belgen op 25 augustus uit tegen Groot-Brittannië en kijken ze drie dagen later Griekenland in de ogen. Het zijn de eerste matchen in de tweede kwalificatieronde voor het WK 2023.

De oefenwedstrijden gelden eveneens als voorbereiding op het EK, dat van start gaat op 1 september in het Georgische Tbilisi. Op het EK treffen de Belgian Lions in groep A Spanje, Montenegro, Georgië, Turkije en Bulgarije. Op 1 september openen ze hun toernooi tegen gastland Georgië (19u). De eerste vier van de groep kwalificeren zich voor de eindfase in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top