Ekkelenkamp kiest voor Antwerp en niet voor Brugge, Sanchez dicht bij OM

Sport |

De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De transfer van Michy Ntelo hing al een tijdje in de lucht, maar donderdag werd hij officieel gemaakt. De 21-jarige Belgisch-Congolese aanvaller verlaat Standard om aan de slag te gaan bij Sporting Charleroi. Ntelo was vorig seizoen uitgeleend aan MVV Maastricht in de Nederlandse tweede divisie, waar hij 10 doelpunten maakte.

Jurgen Ekkelenkamp komt op zijn stappen terug! De middenvelder van Hertha Berlin stond op het punt om voor 5 miljoen euro naar Club Brugge te verkassen, maar hij trekt toch naar Antwerp, dat ook in de running was. De Vlaamse pers meldt dat de oud-Ajacied binnenkort een vierjarig contract tekent bij de Great Old.

Iké Ugbo vertrekt dan weer bij KRC Genk. De Canadese aanvaller, die de tweede helft van vorig seizoen werd uitgeleend aan Troyes, heeft de Franse club naar verluidt overtuigd om hem definitief over te nemen. Volgens L'Équipe wacht hem in Aube een contract dat tot 2026 loopt.

Batshuayi naar de Wolves?

Michy Batshuayi's toekomst kan snel beslist zijn. De Rode Duivel kan rekenen op concrete belangstelling van Wolverhampton, zo heeft Sky Sports vernomen. De Wolves zouden de spits, die nu nog bij Chelsea speelt, willen lokken met een uitleencontract. Hij zou zo herenigd worden met landgenoot en mede-Rode Duivel Leander Dendoncker.

The Blues hebben dan weer Carney Chukwuemeka vastgelegd. De Engelse middenvelder komt over van Aston Villa. Chukwuemeka had geweigerd om zijn huurcontract met Villa, dat in juni 2023 zou aflopen, te verlengen. Chukwuemeka (18), maakte in 2021 zijn debuut in het eerste elftal en kwam vorig seizoen tot 14 wedstrijden. De Londense club is ook geïnteresseerd om Pierre-Emerick Aubameyang aan te trekken. Volgens Fabrizio Romano zijn er al gesprekken gaande tussen de Gabonese aanvaller en Barcelona.

De Gazzetta dello Sport meldt dan weer dat Alexis Sanchez bereid is om zijn contract met Inter te verbreken en zijn salaris te laten zakken om bij Olympique de Marseille te gaan spelen. De 33-jarige Chileen heeft het in Milaan door de sterke concurrentie moeilijk om zich door te zetten en wil graag speeltijd, met name in de Champions League.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top