Thymen Arensman wint tijdrit in de Ronde van Polen, Ethan Hayter is nieuwe leider

Wielersport | De Nederlander Thymen Arensman (Team DSM) heeft vandaag de zesde etappe in de Ronde van Polen gewonnen, goed voor zijn eerste profzege. In de individuele tijdrit over 11,8 kilometer tussen Szaflary en Wierch Rusinski haalde hij het voor de Amerikaan Magnus Sheffield en de Brit Ethan Hayter. Hayter neemt de leiderstrui over van de Colombiaan Sergio Higuita (BORA-hansgrohe), die 50 seconden moest toegeven.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met 18:46 zette Thomas De Gendt een eerste richttijd neer in de tijdrit, waarin duchtig geklommen moest worden. Magnus Sheffield lukte even later 17:47, een chrono waarvan Thymen Arensman nog zeven seconden afpitste. Ethan Hayter moest acht seconden toegeven op Arensman.

Jordi Meeus, derde in de openingsrit en tweede in de vierde etappe, kwam in het slot ten val in een bocht en finishte niet.

In de stand telt Hayter elf seconden voorsprong op Arensman.

Morgen eindigt de 79e editie van de Ronde van Polen met de slotrit over 177,8 kilometer van Valsir naar Krakau. Er zijn onderweg drie gecategoriseerde beklimmingen, maar het slot is vlak en dus zal naar alle waarschijnlijkheid gesprint worden voor de zege.

De Portugees João Almeida won de vorige editie maar stond ditmaal niet aan de start. De Belgen deden het de voorbije jaren prima in Polen. In 2020 pakte Remco Evenepoel de eindzege, in 2017 was Dylan Teuns aan het feest en in 2016 toonde Tim Wellens zich de sterkste.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top