Union moet trouw blijven aan zichzelf om Rangers uit te schakelen

UEFA Champions League | De play-offs van de UEFA Champions League zijn nog nooit zo dichtbij geweest voor Union Saint-Gilloise, dat dinsdagavond (20u45) in Glasgow een voorsprong van twee doelpunten tegen Rangers moet verdedigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Voor mij hebben we nog steeds 0% kans om door te gaan. Het is een goed resultaat, maar er is nog niets gespeeld. Ik heb mijn spelers verteld dat alles volgende week beslist zal worden. We hebben nog maar de helft van het werk gedaan. Er wacht ons nog een grote uitdaging voor een publiek van 50.000 mensen en in een fantastische atmosfeer in Glasgow.” Met deze woorden zette Union-coach Karel Geraerts zijn troepen op scherp na de verdiende zege tegen Rangers afgelopen dinsdag op Den Dreef. Ondanks de 2-0 is de voormalige T2 van Felice Mazzu een van de weinigen bij Union die de nodige bagage heeft om iedereen weer met beide benen op de grond te zetten in aanloop naar de terugmatch in Schotland.

Rangers zal ander gezicht tonen

De Unionisten zetten een solide prestatie neer in de heenmatch en hadden zelfs nog iets verder kunnen uitlopen als Dante Vanzeir zijn één-op-één-kans met de ervaren doelman Jon McLaughlin niet had gemist. Maar hoewel die gemiste kans niet meer door de Brusselse hoofden spookt, houdt het de kansen van Rangers voor een plaats in de play-offs van de Champions League wel gaaf. "Ik wil het nog niet over kwalificatie hebben. Er is nog steeds een terugwedstrijd. We zullen de hele wedstrijd geconcentreerd moeten blijven, want zij zullen gemotiveerd zijn en ons met het mes tussen de tanden opwachten", waarschuwde Siebe Van der Heyden.

Het ongeloof bij de Schotten na de match was groot, coach Giovanni van Bronckhorst had alle reden om zijn spelers de mantel uit te vegen in de kleedkamer. De ploeg uit het Ibrox Stadium staat met de rug tegen de muur. Rangers was ver verwijderd van het niveau dat het vorig seizoen in de Europa League-finale haalde en zal ongetwijfeld een heel ander gezicht laten zien aan hun supporters in de terugmatch, bij wijze van Wiedergutmachung. De Schotten zouden het spel van Union kunnen spelen door veel ruimte te laten in de rug. Teddy Teuma en co. beseffen dat de beginfase van de wedstrijd van cruciaal belang zal zijn en dat ze het miniemste foutje van de tegenstander genadeloos moeten afstraffen. Door het volste vertrouwen te hebben in hun eigen sterktes, hun spel niet aan te passen aan de tegenstander en hun rol van outsider heeft het stamnummer 10 alle kans op een fraai Europees avontuur.

Bekijk de terugmatch in de derde voorronde van de Champions League tussen Rangers en Union op dinsdag 9 augustus om 20u45 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top