Oefenduels 1B: winst, draw én verlies voor de CPL-teams

Sport | Woensdag stonden er drie CPL-teams op het oefenveld. Dat resulteerde in een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag.

Lommel SK speelde (met een mix van A-kernspelers en beloften) 2-2 gelijk op het veld van Dessel Sport. De Limburgers kwamen tot twee keer toe op achterstand, maar Troonbeeckx en Dejaeger konden een nederlaag vermijden. Doelman Ivezic liet zich tussendoor opmerken met enkele goede reddingen terwijl Kabongo in eeste helft ook nog het doelhout trof.

RFC Luik toonde zich - niet voor het eerst in deze voorbereiding - de meerdere van een CPL-team. Dit keer kon de titelfavoriet uit eerste nationale RE Virton opzij zetten. Een aangename pot voetbal eindigde op 3-2 in het voordeel van de Luikenaars. Paulet en Aabbou scoorden de Luxemburgse doelpunten.

Dender EH boekte wel een deugddoende resultaat. De Oost-Vlamingen wonnen met 4-1 van de U23 van AA Gent (die maar net de promotie naar 1B misten) en tankten zo wat extra vertrouwen richting competitiestart. Hens, Van Oudenhove, Rodes en Smet tekenden voor de Denderse doelpunten. Gentcoach Emilio Ferrera kreeg in de tweede helft nog een rode kaart voor (hevig) protest.