Konteh haalt finale 3000m op het WK atletiek U20, Wahab in halve finale 400m horden

Sport | Noah Konteh heeft zich geplaatst voor de finale van de 3.000m op de wereldkampioenschappen atletiek voor junioren (U20) in het Colombiaanse Cali. De 18-jarige Belg uit Brasschaat eindigde woensdag tijdens de tweede en laatste kwalificatiereeks op de 6e plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met een tijd van 8:16.22 doet hij wel nog bijna 12 seconden trager dan zijn persoonlijke beste tijd van begin juni in Oordegem (8:04.87). De eerste zes in elk van de twee reeksen, alsook de volgende drie beste tijden (allen neergezet in de tweede reeks) kwalificeerden zich voor de finale. Die staat gepland voor vrijdag in het Pascual-Guerrero Olympisch Stadion.

Mimoun Abdoul Wahab plaatste zich met gemak voor de halve finales van de 400m horden. De 18-jarige Wahab won zijn reeks in een tijd van 50.92, een nieuw persoonlijk record. Abdoul Wahab, die zijn eerste internationaal kampioenschap afwerkt, staat zo, als vierde van de 49 deelnemers, aan de start van de halve finales morgen, om 23.40 uur Belgische tijd.

Op de 3000 m steeplechase haalde Clément Labar de finale niet. De 19-jarige Labar eindigde als vijfde in zijn reeks in 9:04.39, net boven zijn persoonlijk record van 9:00.94, dat hij dit jaar behaalde. Hij is de eerste niet-geselecteerde atleet op tijd. Labar had in de top drie moeten eindigen of een van de zes beste resterende tijden moeten neerzetten, om aan de finale van zaterdag te mogen deelnemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top