Cyriel Dessers trekt naar Italië, Bakkali keert terug naar Nederland

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode wel eens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is goed mogelijk dat Cyriel Dessers dit weekend zijn laatste twee doelpunten voor Racing Genk heeft gemaakt. Het Nieuwsblad schrijft immers dat de Nigeriaanse international op een zucht van de Serie A staat omdat de Italiaanse promovendus US Cremonese de Genkse vraagprijs van 6,5 miljoen euro op tafel heeft gelegd. Dessers gaf volgens Het Laatste Nieuws aan dat hij heel graag naar Italië wil omdat hij dan in een grotere competitie kan spelen.

Herinnert u zich Zakaria Bakkali nog? De Marokkaanse Belg, die tot voor kort op de loonlijst van RSC Anderlecht stond, heeft een contract getekend tot medio 2024 bij het Nederlandse RKC Waalwijk. Hierdoor zal de 26-jarige Bakkali opnieuw te zien zijn in de Nederlandse Eredivisie, de plek waar het voor de nog jonge Bakkali allemaal begon.

Mertens naar Turkije?

Paris Saint-Germain heeft dan weer een akkoord gevonden met Lille LOSC om Renato Sanches over te nemen. PSG wedijverde eerder nog met AC Milan om de diensten van de 24-jarige Portugese middenvelder, maar trekt dan toch aan het langste einde. De bonzen van Lille zien ook Rode Duivel Amadou Onana vertrekken. De amper twintigjarige middenvelder trekt volgens Sky Sports voor 35 miljoen euro (+ bonussen) naar West Ham United en zal dus in de Premier League aantreden.

Georginio Wijnaldum staat volgens ingewijden op het punt om een contract te tekenen bij AS Roma. De club van José Mourinho trok meermaals aan de mouwen van de bonzen van PSG en die geven nu dus toe. En Rode Duivel Dries Mertens zal volgend seizoen vermoedelijk niet meer aantreden in de Serie A. Mertens staat volgens de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport immers op het punt om een contract te tekenen bij de Turkse topclub Galatasaray.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top