Producente Janet Yang gekozen tot voorzitter van de Oscars

Films | De Amerikaanse producente Janet Yang is gekozen als de nieuwe voorzitter van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de non-profitorganisatie die jaarlijks de Oscars uitreikt. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Yang, bekend van de productie van films als "The Joy Luck Club" (1993) en "Larry Flint" (1996), is de vierde vrouw die in deze functie wordt gekozen en de eerste van Aziatische afkomst. 

Bill Kramer, Uitvoerend Directeur van de Academy, prees het werk van de gerenommeerde producente op het gebied van werving en inclusie, aangezien de Oscars de afgelopen jaren zwaar onder vuur zijn komen te liggen vanwege hun gebrek aan diversiteit. 

De Academie, die in Los Angeles is gevestigd, bestaat uit filmprofessionals uit alle 17 takken van de industrie, waaronder acteurs, kappers, kostuumontwerpers, monteurs, producenten, regisseurs en scenaristen, enzovoort. De meer dan 6.000 leden stemmen elk jaar om de winnaars van de Oscars te bepalen. 

In het licht van de controverse kondigde de Academie in 2016 aan dat ze het aantal vrouwen en etnische minderheden onder haar leden tegen 2020 zou verdubbelen, een verbintenis die ze bevestigt te zijn nagekomen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top