R6S: Belg “risze” en Wolves Esports mogen naar Major in Berlijn

Nieuws | De Belg Valentin "risze" Liradelfo eindigde samen met zijn teamgenoten van Wolves Esports bovenaan het reguliere seizoen tijdens Stage 2 van de European League. Dat resultaat levert hen een kwalificatieplaats op voor de Berlin Major als de nummer 1 van de regio.

Door Proximus

Deel dit nieuws

België zal dus een Belgische vertegenwoordiger hebben op de volgende Rainbow Six Siege Major, die doorgaat in de Duitse hoofdstad Berlijn. Valentin “risze” Liradelfo en Wolves Esports zullen zich bij de 15 andere beste teams ter wereld voegen voor een competitie met een totale geldprijs van $500.000.

Tijdens de negen wedstrijden die tijdens het reguliere seizoen werden gespeeld, boekten de Wolves zeven overwinningen. Ze werden enkel geklopt door Team Secret en het Franse Team BDS, dat in de vorige Stage als tweede eindigde. De zeges werden in sneltempo behaald door de ploeg van onze landgenoot, telkens met duidelijke scores.

Dankzij deze podiumplaats aan het eind van het seizoen mag de ploeg uitkijken naar de start van de Major, dankzij de voordelen die worden gegeven aan teams die op de eerste plaats eindigen in hun regionale competitie.

Voor de groepsfase zullen risze en zijn teamgenoten in groep B worden ingedeeld. Zij zullen het opnemen tegen W7M Esports (nummer 2 van de Braziliaanse competitie), Oxygen Esports (nummer 3 van de Noord-Amerikaanse competitie) en Gaimin Gladiators (nummer 4 van de Aziatische competitie).

© Ubisoft

risze en zijn teamgenoten maakten deel uit van Team Vitality tot februari 2022, wanneer de Franse organisatie aankondigde dat het alle activiteiten op de tactische FPS van Ubisoft zou staken. Op 14 mei kondigde Wolves Esports de aanwerving van het hele team aan. Een goede zet, blijkbaar…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top