Wie overmeestert de Picón Blanco: de scherprechter in de Ronde van Burgos?

Wielersport | Na twee etappes met een gemiddelde moeilijkheidsgraad volgt vandaag een aartsmoeilijke etappe in de Ronde van Burgos die bij veel renners het angstzweet zal doen uitbreken. Op deze derde dag moet het peloton immers de Picón Blanco zien te overwinnen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Voordat het peloton deze mythische berg zal oprijden, komen ze na dertig kilometer de Alto de Cereceda tegen. Er zal 3,5 kilometer lang geklimd moeten worden en dat met een hellingsgraad van 5 procent. Na 90 kilometer komen ze vervolgens de Alto Retuerta tegen. De beklimming van deze berg zal 6,8 kilometer lang zijn aan en dat met een hellingsgraad van 3,6 procent.

Na 111 kilometer rijden kijkt het peloton de Picón Blanco in de ogen. Deze mythische berg stond vorig jaar op het programma van de Vuelta en zal dit jaar de scherprechter zijn van de Spaanse meerdaagse rittenkoers in Burgos. De renners zullen 7,8 kilometer moeten klimmen en dat aan een gemiddeld stijgingspercentage van 9 procent. Twee jaar geleden werd de Picón Blanco ook aangedaan in de Ronde van Burgos en toen reed landgenoot Remco Evenepoel als eerste over de finishlijn. Evenepoel won enkele dagen later ook de Ronde van Burgos. We zijn benieuwd welke renner dit jaar zijn concurrenten de loef afsteekt.

Gouden zaak voor klassement

De top van de Picón Blanco ligt op 1497 meter hoogte en eenmaal die wordt bereikt, moet er nog een dertigtal kilometer gereden worden voordat de finish in zicht komt. Op dat laatste stuk ligt nog een 2,2-kilometer lange beklimming die overwonnen moet worden: Alto de Bocos. De hellingsgraad van deze laatste beklimming bedraagt een niet onbelangrijke 5,5 procent. Nadien volgen er nog 8,8 kilometers tot aan de finishlijn.

Het blijft vooralsnog koffiedik kijken welke renner als eerste over de meet zal rijden. Kenners en critici menen dat Jai Hindley, João Almeida, Pavel Sivakov of Carlos Rodríguez een onderlinge strijd zullen voeren op de Picón Blanco. Zij willen immers zo hoog mogelijk eindigen in het eindklassement en kunnen tijdens deze derde etappe een gouden zaak doen.

Volg de Ronde van Burgos van 2 tot 6 augustus integraal en exclusief op Pickx+ Sports 2, verkrijgbaar in de optie Pickx Sports van Proximus. Fans die de etappes moeten missen, kunnen de beste momenten steeds herbekijken op Pickx.be of met VOD voor de abonnees van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top