Ontdek 'Black Bird', de nieuwe topserie van Michaël R. Roskam via 'Fresh Screens'

Series | ‘Fresh Screens’ brengt je wekelijks op de hoogte van alle laatste nieuwtjes in Hollywood. In de aflevering van deze week zoomt de uitzending op Pickx+ onder andere in op de gloednieuwe miniserie ‘Black Bird’, mede geregisseerd door onze eigen Michaël Roskam. Dit is waarom de serie op je radar zou moeten staan.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In ‘Black Bird’ wordt een playboy betrapt op het dealen van cocaïne. Jimmy Keene moet voor tien jaar naar de cel, maar krijgt dan een reddingsboei toegeworpen. Als hij infiltreert in een andere gevangenis en er daar in slaagt om de van seriemoorden verdachte crimineel Larry Hall te doen bekennen, krijgt hij een aanzienlijke strafvermindering. Een aanlokkelijk voorstel voor de jonge Keene, die die een kans ziet om nog iets van zijn leven te maken.

Het klinkt als een fantastisch verhaal dat ergens diep in het brein van een Hollywoodscenarist is ontsproten, maar dat is het geenszins. Jimmy Keene bestaat echt en het scenario van ‘Black Bird’ is gebaseerd op zijn autobiografie: “In with the Devil: a Fallen Hero, a Serial Killer, and a Dangerous Bargain for Redemption’. Je leest het goed: dit verhaal is helemaal waargebeurd.

IJzig

De eerste drie afleveringen van deze psychologische thrillerreeks zijn geregisseerd door onze landgenoot Michaël R. Roskam (‘Rundskop’), die zijn typische donkere, grillige stijl opvoert. Die moet intussen wel denken dat hij een morbide effect heeft op acteurs die maffiafiguren portretteerden. Zijn film ‘The Drop’ was de laatste waarin James Gandolfini, de legendarische hoofdrolspeler van ‘The Sopranos’, in acteerde voor zijn dood. In ‘Black Bird’ acteert Ray Liotta, de hoofdrolspeler uit ‘Goodfellas’ die eind mei van dit jaar om het leven kwam. Zowel ‘The Drop’ als ‘Black Bird’ zijn overigens geschreven door auteur en scenarist Dennis Lehane, de schrijver van thrillers als ‘Gone Baby Gone’ en ‘Shutter Island’.

De rol van James Keene ging naar de Welsche acteur Taron Egerton, die vooral bekend is van de ‘Kingsman’-films, de biopic ‘Rocketman’ over Elton John en het sportverhaal ‘Eddy the Eagle’. In de rol van de vermoedelijke seriedoder Larry Hall zien we Paul Walter Hauser, die schitterde als de leeghoofdige Shawn in ‘I, Tonya’ en de kruimeldief Horace in ‘Cruella’. In ‘Black Bird’ toont de komische acteur dat hij best zijn mannetje staat in dramatische rollen. Zijn vertolking is ijzig en eng, waardoor recensenten de serie al vergeleken met ‘The Silence of the Lambs’.

De serie is net verschenen in de Verenigde Staten en de eerste reacties zijn zeer positief. Zo waren 98 procent van de recensenten volgens filmwebsite Rotten Tomatoes positief en noteerde Metacritic een gemiddelde score van 80 procent. De reeks komt traag op gang, maar is je tijd volgens recensenten meer dan waard. “De reeks wint aan kracht hoe langer die duurt”, schreef The Hollywood Reporter. Op RogerEbert.com staat dan weer te lezen dat de show zelfs voor wie geen fan is van true crime een echte aanrader is.

Kijk op donderdag 4 augustus om 19u naar 'Fresh Screens', exclusief op de tv-zender Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je het Nederlandstalige tv-pakket? Dan kan je Pickx+ vinden op kanaal 263. Ontdek het volledige Pickx+ aanbod via de TV-optie 'Pickx All Stars' van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top