Thomas Meunier en Thorgan Hazard willen opnieuw schitteren bij Dortmund

Bundesliga | Rode Duivels Thomas Meunier en Thorgan Hazard maken zich op om een nieuw seizoen bij Borussia Dortmund te draaien. Vorige jaargang was om verschillende redenen niet de beste uit hun carrières en dus hopen de twee Belgen om dit jaar de Gelbe Wande opnieuw trots te maken. Maar zit er ook opnieuw een titel in voor Dortmund?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het bestuur, de spelers en de staff van Borussia Dortmund maken zich dezer dagen op voor een nieuw seizoen in de Duitse Bundesliga. Coach Marco Rose moest na een teleurstellend seizoen plaats ruimen voor oudgediende Edin Terzic. Deze 39-jarige coach kreeg van het bestuur de opdracht mee om eeuwige concurrent Bayern München opnieuw het vuur aan de schenen te leggen en, indien mogelijk, de landstitel te pakken. Terzic kan niet meer rekenen op de diensten van Axel Witsel want die is naar Atlético Madrid vertrokken. Zijn collega-Rode Duivels Thomas Meunier en Thorgan Hazard zijn wel nog van de partij en zij hebben er zin in.

Opeenstapeling blessures Meunier

Want de twee Belgen maakten vorig jaar een snertseizoen mee. Meunier kreeg in het najaar van 2021 te maken met een opeenstapeling van kleine spierblessures en viel hierdoor vaker dan hem lief was naast de ploeg. Rond de jaarwisseling was de flankverdediger verlost van een vervelende spierblessure en maakte hij gelukkig steeds meer minuten voor Dortmund. Maar enkele weken later was het opnieuw prijs. Meunier blesseerde zich toen aan het dijbeen waardoor hij opnieuw twee maanden out was en voor de rest van het seizoen niet meer in actie kwam voor de Borussen.

Gelukkig was er nog bondscoach Roberto Martinez die Meunier ondanks al het blessureleed toch opriep voor de Nations League. Meunier nam deze kans bij de Rode Duivels met beide handen aan, trainde naar believen en groeide naar zijn betere vorm toe. Als Meunier de komende maanden blessurevrij blijft, zou hij in principe opnieuw een vaste waarde moeten kunnen worden bij Dortmund. en naar zijn topniveau moeten kunnen groeien.

Precaire situatie voor Hazard

Bij Thorgan Hazard is de situatie iets ingewikkelder. Het kleine broertje van Eden kwam in 2019 over van Borussia Mönchengladbach, maar kon nooit langdurig een plaats in de A-kern afdwingen. Zijn derde jaargang bij Dortmund werd overigens zijn minste. Hazard werd de voorbije jaren immers geplaagd door een aanhoudende enkel- en rugblessure en daarop besloot het bestuur van Dortmund om in 2021 de Nederlandse flankaanvaller Donyell Malen aan te trekken. Mede hierdoor kon Hazard slechts 14 keer opdraven in de Bundesliga. Als Hazard komend seizoen blijft in Dortmund zal hij ook nog eens de strijd moeten aangaan met Karim Adeyemi, een twintigjarig Duits-Nigeriaans toptalent dat de toekomst van Borussia Dortmund mee moet helpen bepalen.

Gezien de precaire situatie rond Thorgan Hazard gonst het dan ook van de transfergeruchten. De Belgische flankaanvaller zou naar verluidt op de wip zitten bij Dortmund en bij een bod van ongeveer 15 miljoen euro weg mogen. Als dat bod er niet komt, traint Hazard gewoon mee bij de Duitsers want hij heeft er nog een contract van twee jaar lopen.

We hopen in ieder geval dat Thorgan Hazard en Thomas Meunier nog voldoende kansen krijgen van de nieuwe coach. Als de twee Rode Duivels de komende maanden genoeg speelminuten kunnen verzamelen en kunnen aanknopen met hun beste vormpeil, kunnen ze misschien ook schitteren op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar.

Het programma van de eerste speeldag uit de Bundesliga:

Vrijdag 5 augustus:
Zaterdag 6 augustus
Zondag 7 augustus
  • Stuttgart - Leipzig vanaf 15u30 op Eleven 1
Volg het beste van de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top