Napoli koopt enkel nog Afrikaanse spelers die weigeren om Africa Cup te spelen

Serie A | Napoli zal enkel nog nieuwe Afrikaanse spelers aantrekken indien ze beloven dat ze niet zullen deelnemen aan de Africa Cup, die plaatsvindt tijdens het seizoen. Dat heeft de voorzitter van de Serie A-club, Aurelio de Laurentiis, laten optekenen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Zwijg me over Afrikaanse (voetballers). Ik wens hen het beste, maar ofwel doen ze met een ondertekend document afstand van deelname aan de Africa Cup (...) ofwel zijn ze nooit beschikbaar", zei De Laurentiis tijdens een uitzending op de economische website Wall Street Italia. "Wij zijn de idioten die de salarissen betalen om hen voor anderen te laten spelen."

Tijdens de laatste editie van de Africa Cup, in januari en februari, kon Napoli niet rekenen op verschillende basisspelers. Onder hen de Senegalese verdediger Kalidou Koulibaly (ex-Genk), die deze zomer verkaste naar Chelsea, en de Kameroense middenvelder Frank Zambo-Anguissa.

Een van de grote sterren van Napoli, geplaatst voor de Champions League, is de Nigeriaanse international Victor Osimhen (ex-Charleroi). De spits was er niet bij op de Africa Cup vanwege een blessure.

De clubs, werkgevers van de spelers, zijn volgens het FIFA-reglement verplicht om hun internationals vrij te geven tijdens de interlandperiodes.

Alphonso Davies, de Canadese vleugelspeler van Bayern München, heeft dan weer te kennen gegeven dat hij zijn WK-premies eind dit jaar in Qatar zal wegschenken aan goede doelen.

Davies werd in een vluchtelingenkamp in Ghana geboren en streek op vijfjarige leeftijd met zijn ouders neer in Canada. Het wordt de eerste WK-deelname van Canada sinds 1986 en Davies liet via sociale media weten dat hij iets terug wil doen.

"Canada verwelkomde mij en mijn familie, en gaf ons de mogelijkheid tot een beter leven. Daardoor kon ik mijn dromen waarmaken", klinkt het op Twitter.

Op het WK is Canada de eerste tegenstander van de Rode Duivels, op 23 november. In groep F zitten verder nog Marokko en Kroatië.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top