Waarom de onderhandeling tussen Boombl4 en G2 Esports zijn stopgezet

Esports | De voormalige in-game leader van NAVI sprak in een stream over waarom onderhandelingen met G2 Esports, met wie hij naar verluidt contact heeft gehad over een mogelijke aanwerving, zijn mislukt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De voormalige in-game leader van het CSGO-team van NAVI, Kirill “Boombl4” Mikhaylov, zit al drie maanden op de bank. Officieel werd als reden “grote risico’s voor de reputatie van de club” door de organisatie naar voren gebracht. In de praktijk schoot het gedrag van zijn ex-vriendin, die openlijk pro-Russisch is, de Oekraïense organisatie in het verkeerde keelgat.

Die periode heeft de speler benut om uit te rusten, om zijn passies (zoals rap) uit te leven, maar ook om te proberen een organisatie te vinden die hem zou verwelkomen. Zoals hij op zijn kanaal aankondigde, zou de Russische speler op zoek zijn naar een Europese organisatie.

Tijdens een livestream op het kanaal van een Russische rapper liet de voormalige leider van Natus Vincere zich meer in detail uit over zijn onderhandelingen met G2 Esports, en meer bepaald over de redenen achter hun mislukking. Het team van Carlos “Ocelote” Rodriguez kampt namelijk al enkele maanden met prestatieproblemen, die sommigen in verband brengen met de huidige in-game leader van het team, Aleksi “Aleksib” Virolainen.

Het voormalige NAVI=roster tijdens de Major in Antwerpen © Luc Bouchon – PGL

Volgens Boombl4 zouden verschillende verplichte voorwaarden voor zijn aanwerving onmogelijk te vervullen zijn geweest. Te beginnen met de verhuizing van de speler. Dat is noodzakelijk om problemen met de belastingen aan de Russische staat te voorkomen, maar niet alleen daarom: “Het gaat niet om de gehechtheid aan een land, maar eerder aan familie en een vriendenkring. […] Zonder dat, zou de emotionele toestand gewoon… je hebt snel geen energie meer en je kunt die nergens anders vandaan halen dan van de familieleden en vrienden die je steunen en tijd met je doorbrengen.”

Naast zijn “niet al te beste reputatie” zou ook het vermogen van de speler om tijdens wedstrijden in het Engels te communiceren volgens hem een ander minpunt zijn geweest (de communicatie van het NAVI-team verliep uitsluitend in het Russisch; nvdr).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top