Waar zal Charles De Ketelaere spelen bij AC Milan?

Serie A | De kogel is eindelijk door de kerk, of moeten we zeggen de Italiaanse kathedraal? AC Milan heeft het Brugse voetbaltalent Charles De Ketelaere definitief aangetrokken. De Italiaanse topclub betaalde 35 miljoen euro aan Club Brugge en bindt de 21-jarige aanvaller op die manier voor vijf jaar aan zich. Een flink bedrag en dus ging Proximus Pickx na wat coach Stefano Pioli van plan is met CDK.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad maar begin deze week kondigde de Italiaanse topclub AC Milan eindelijk aan dat het Charles De Ketelaere had losgeweekt bij Club Brugge en dat voor een bedrag van 35 miljoen euro plus bonussen. CDK tekende een contract voor vijf jaar en daarin staat dat hij met het rugnummer 90 mag spelen en jaarlijks 2 miljoen euro zal opstrijken. Charles De Ketelaere wordt dankzij de overstap naar Italië de duurste uitgaande transfer van de Jupiler Pro League en dat zette ons aan het denken: wat is AC Milan met hem van plan?

Trequartista?

In het elftal van Club Brugge stond Charles De Ketelaere meer dan eens in de spits, maar dat lijkt bij AC Milan uitgesloten. Coach Stefano Pioli speelt immers in een 4-2-3-1 systeem waarin de Franse topspits Olivier Giroud, de legendarische Zlatan Ibrahimovic en onze eigen Divock Origi voor goals zullen moeten zorgen. De Ketelaere wordt een rijtje lager verwacht in de rol van trequartista, dat is een Italiaanse term voor aanvallende middenvelders die net achter de spitsen staan geposteerd en de toevoer van ballen moeten verzorgen. Bekende voorbeelden van trequartista’s zijn Kaká, Zinedine Zidane en Diego Maradona.

Concurrentie

Vorig jaar werd de rol van trequartista bij AC Milan vervuld door Brahim Díaz, en Franck Kessié. Kessié is inmiddels vertrokken naar FC Barcelona en dus lijkt de 23-jarige Díaz de grootste concurrent van CDK te worden. Díaz werd in 2019 door Real Madrid aangetrokken voor 17 miljoen euro. Bij de Koninklijke kon hij niet direct potten breken en dus werd de Spanjaard in 2020 uitgeleend aan AC Milan waar hij tot op de dag van vandaag deel uitmaakt van de selectie. Nu AC Milan 35 miljoen euro heeft neergeteld voor een geheel nieuwe speler, zal Díaz de hete adem van het Milan-bestuur in zijn nek beginnen voelen. De nieuwe investering moet immers renderen.

Maar als concurrent Díaz het alsnog aardig doet op het middenveld, kan CDK nog steeds geposteerd worden op de rechterflank door Pioli. Daar speelden Junior Messias en onze eigen Alexis Saelemaekers vorig jaar nog een bescheiden rol van betekenis. De rechterflank was nooit het sterkste wapenfeit van Milan maar daar kan dit jaar, met de komst van CDK, dus verandering in komen. De Ketelaere zal hoogstwaarschijnlijk niet postvatten op de linkerflank, want daar speelt Rafael Leão de pannen van het dak. De 23-jarige Portugees maakte vorig seizoen 11 goals in Serie A en gaf bovendien 10 assists. Hij lijkt dus zeker van zijn plaats te mogen zijn. Hopelijk geldt dat binnenkort ook voor de jonge Bruggeling.

Volg het beste van de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top