Teddy Teuma, van slagerijmedewerker tot man van de match in Champions League

UEFA Champions League | Union SG leverde gisterenavond een glansprestatie af in Europa. In de derde voorronde van de Champions League werd in de heenmatch het Schotse Rangers FC met 2-0 geklopt. De Brusselaars kwamen zonder complexen het veld op tegen de verliezende Europa League-finalist van vorig seizoen. De exponent hiervan was aanvoerder Teddy Teuma.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Hoewel er nog een terugmatch volgt in Glasgow mag de prestatie van Union nu al als gigantisch bestempeld worden. Hoewel veel analisten een dominant Rangers FC had verwacht in het King Power At Den Dreef Stadion (waar Union zijn Europese thuismatchen moet spelen, red.), waren het de Unionisten die er met kop en schouders bovenuit staken. De Schotten leerden op hun beurt kennismaken met het ongeremde spel dat Union in België al zo vaak heeft laten zien.

De belichaming van dit sprookje is ongetwijfeld aanvoerder Teddy Teuma. De Maltese international werkte vijf jaar geleden nog als medewerker in een slagerij. Gisteren was hij de man van de match voor Union. 

Dirigent op het middenveld

Het gebrek aan ervaring op dergelijk hoog toneel als gisteren was er zeker niet aan te zien bij de troepen van Karel Geraerts. Kijkend naar het middenveld heerste Teuma in de tandem met Lazare Amani. Zowel verdedigend als aanvallend was Teuma “all over the place”. Met zijn intercepties en aanvallende infiltraties dicteerde Teuma het ritme van de match als een ware dirigent. De 28-jarige middenvelder wist ook nog eens het openingsdoelpunt te scoren. Kortom, Teuma beleefde een topavond tegen Rangers FC.Vraag is nu met welke verwachtingen Union straks mag afzakken richting Glasgow. Kunnen de Brusselaars andermaal verrassen in Schotland, of worden ze overdonderd door het enthousiaste publiek in het Ibrox Stadium? De uitslag in de heenmatch doet de supporters alvast dromen van meer. Union heeft namelijk geen enkel probleem met de rol van outsider, zoals het vorig seizoen meermaals heeft aangetoond. Alleszins zullen de Rangers er alles aan willen doen om Union alsnog een hak te zetten. 

Volg de UEFA Champions League-terugmatch tussen Rangers FC en Union SG op dinsdag 9 augustus vanaf 20u45 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top