Benson niet mee met Antwerp naar Lilleström

UEFA Europa League | Antwerp neemt het morgen in Noorwegen op tegen Lilleström in de heenmatch van de derde voorronde van de Conference League, maar doet dat zonder flankaanvaller Manuel Benson. Die reist niet mee omdat hij op het punt staat een transfer naar het Burnley van trainer Vincent Kompany af te ronden. Toch hoopt Antwerp-coach Mark van Bommel voldoende gewapend te zijn om voor de overwinning te kunnen gaan.

Door Belga

Deel dit nieuws

Benson leverde vorige week nog een broodnodige assist af tegen het Kosovaarse Drita, maar zal dat kunstje dus niet kunnen herhalen tegen Lilleström. Volgens Van Bommel wil Benson "koste wat het kost" vertrekken en heeft het geen zin om hem tegen te houden. Antwerp maakt de komende dagen en weken nog werk van een vervanger. Arbnor Muja van uitgerekend Drita is op komst en daar zou het niet bij blijven. "Marc Overmars is ermee bezig", blijft Van Bommel op de vlakte. Onder meer Rode Duivel Adnan Januzaj zou nog worden genoemd als een mogelijke aanwinst.

Tegen Drita had Antwerp het flink lastig om zich te kwalificeren. Een vergelijking maken met Lilleström vindt Van Bommel niet evident. "Het is een andere voetbalcultuur", geeft hij aan. "Ze gebruiken wel een systeem dat we vaak zien, maar dan met vijf achterin." Van Bommel zegt ook te beseffen dat de Noorse competitie al langer loopt en de tegenstander van donderdag dus mogelijk fysiek verder staat dan The Great Old.

Ook Emanuel Emegha reist trouwens niet mee naar Noorwegen omdat hij werk maakt van een transfer (naar Sturm Graz), maar de Nederlandse spits paste sowieso niet echt in de plannen van Van Bommel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top