"Thor: Love and Thunder" vs. "The Unbearable Weight of Massive Talent"

Films | Deze maand vergelijken we twee films waarin het hoofdpersonage een sterrenstatus geniet en worstelt met zichzelf: "Thor: Love and Thunder" vs. "The Unbearable Weight of Massive Talent".

Door MF

Deel dit nieuws

Veel leesplezier!

Zoektocht naar zichzelf

Zowel in “Thor: Love and Thunder” als in “The Unbearable Weight of Massive Talent” is het hoofdpersonage op zoek naar zichzelf. Thor Odinson (God of Thunder), gespeeld door Chris Hemsworth, krijgt met “Thor: Love and Thunder” een vierde film. Nadat hij veel vrienden en familie kwijtraakte, is hij zijn doel in het leven kwijt en twijfelt hij over zijn job. Maar hoe kan hij stoppen met vechten als hij zich enkel goed voelt wanneer hij mensen beschermt? Zijn denkpauze wordt al snel verstoord door Gorr the God Butcher (Christian Bale), die alle goden wil uitroeien.In de komedie “The Unbearable Weight of Massive Talent” speelt acteur Nicolas Cage een versie van zichzelf: Nick Cage. Cage kampt met een identiteitscrisis . Hij haalt geen enkele interessante rol meer binnen, heeft gezinsproblemen en wordt gepest door Nicky, de jongere en succesvollere versie van zichzelf. Hij wil stoppen met acteren, maar accepteert dan toch een opdracht: een acte de présence voor rijke fan Javi Gutiérrez (Pedro Pascal) op zijn eiland.

Team

Omdat Gorr een uiterst gevaarlijk Necrozwaard heeft, roept Thor de hulp in van anderen om hem uit te schakelen. Hij vormt een team samen met koning Valkyrie (Tessa Thompson), Korg (Taika Waititi, ook de regisseur van de film) en zijn ex-vriendin Jane Foster (Natalie Portman). Jane heeft intussen het alias ‘The Mighty Thor’ gekregen en gebruikt ook Thors magische hamer, Mjölnir. Daar moet hij even van bekomen. Samen op avontuur probeert het team uit te zoeken waarom Gorr zo wraakzuchtig is.

Nick Cage vindt Javi aanvankelijk een vervelend mannetje dat constant zijn aandacht wil en niet kan stoppen met zeuren over een filmscript waarin hij Cage wil gebruiken. Maar de aanhouder wint! Al snel vinden de twee elkaar dankzij hun liefde voor films als ‘The Cabinet of Dr. Caligari’ en ‘Paddington 2’. De bromance wordt op de proef gesteld wanneer de CIA Cage inlijft in een onderzoek rond Javi, die de dochter van een politicus ontvoerd zou hebben.

Indrukwekkende vormgeving

Regisseur Taika Waititi heeft zijn best gedaan in “Thor: Love and Thunder”! Verwacht je aan andere werelden met onbekende wezens vol speciale effecten , unieke make-up en haardracht en origineel kleurgebruik. Een komische trip die je niet wil missen!

Ook in “The Unbearable Weight of Massive Talent” geniet je van de vormgeving . Een autorit met de haren in de wind, prachtige vergezichten vanop het eiland, luchtige kostuums in een zomers decor … Heerlijk om naar te kijken.

Geniet nu van “Thor: Love and Thunder” en “The Unbearable Weight of Massive Talent” in de cinema!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top