Valve herbekijkt de ranking in matchmaking op CS:GO

Esports | Na de laatste update van Counter-Strike: Global Offensive, wordt de ranking in matchmaking van de spelers herbekeken. Valve heeft nog geen extra info gegeven waarom ze dit gaan bijstellen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een groot deel van de competitieve videogames heeft een “ranked mode” en vaak wordt ook de ranking van spelers met een minimum aan competitiegeest een doel op zich, zelfs bijna een obsessie. Dat is het geval voor games als League of Legends, Rocket League, maar ook Counter-Strike.

En dat is exact wat de ontwikkelaars bij Valve, de uitgever van het spel, gaan aanpakken in de nieuwste update, die eerder deze week is uitgebracht. Zoals je kan lezen in het artikel op de blog van de uitgever, werden verschillende veranderingen aangebracht in het algoritme dat spelers in verschillende categorieën indeelt. Deze veranderingen zijn onbekend, maar zullen wel gevolgen hebben voor de plaatsing van elke speler.

Zoals in het artikel staat, wordt de ranking van elke speler aangepast zodra de update wordt gelanceerd. Bij de start wordt de ranking van elke speler verborgen. Het enige wat ze moeten doen is één of meer spelletjes spelen om hun nieuwe ranking te ontdekken. Volgens het artikel zal de meerderheid van de spelers hun ranking zien veranderen. Al blijven sommigen misschien op hetzelfde niveau als vroeger.

Valve maakt van de update snel gebruik om te benadrukken dat deze week de laatste kans is om de stickers te kopen van de PGL Major in Antwerpen eerder dit jaar. Deze verdwijnen op 8 augustus uit de winkelrekken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top