'Batgirl'-film van regisseursduo El Arbi en Fallah komt er niet

Films | Productiehuis Warner Bros heeft de stekker uit 'Batgirl' gehaald. De prent moest normaal gezien de nieuwste film worden van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. De film zal op geen enkel platform verschijnen: noch in de bioscopen, noch op betaalzender HBO Max.

Door Belga

Deel dit nieuws

Toen de plannen voor 'Batgirl' ontvouwd werden, was het reeds duidelijk dat Warner Bros niet van zin was om de film te lanceren in de bioscopen. In het oorspronkelijke scenario moest de film op betaalzender HBO Max uitgebracht worden. Maar ook dat plan is nu helemaal opgeblazen. 

Insiders melden aan het gespecialiseerde entertainmenttijdschrift Variety dat de beslissing "niets te maken heeft met de kwaliteit van de film of met de toewijding van de filmmakers", maar wel met een nieuwe strategie binnen het bedrijf. De prioriteiten zouden nu - opnieuw - liggen in de bioscoop en de nieuwe DC Comics-films zouden opnieuw "op wereldwijde blockbusterschaal" moeten uitkomen. "En daarvoor was Batgirl niet begroot."

Het nieuws zal ongetwijfeld inslaan als een bom bij het regisseursduo Bilall Fallah en Adil El Arbi, die in Hollywood al producties realiseerden met 'Bad Boys for Life' en 'Ms. Marvel'. Ook voor hoofdrolspeelster Leslie Grace betekent de beslissing van Warner Bros slecht nieuws. In april vertelde ze nog aan Variety dat ze al met El Arbi en Fallah had samengezeten om te praten over een eventuele vervolgfilm.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top