Peking kondigt handelssancties af tegen Taiwan

Nieuws | China heeft handelssancties afgekondigd tegen Taiwan, als reactie op het bezoek van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, aan het eiland. China verbiedt voortaan de import van bepaalde citrusvruchten en vissen uit Taiwan. Ook de export van zand naar het eiland wordt verboden.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Chinese autoriteiten verwijzen naar het feit dat ze "herhaaldelijk" een schadelijk type luis op de citrusvruchten hebben aangetroffen. Ook werd een teveel aan pesticiden vastgesteld, klinkt het. Voor het verbod op de vissoorten wordt dan weer verwezen naar het coronavirus. Voor het uitvoerverbod op zand naar Taiwan werd geen verklaring gegeven. Het verbod gaat meteen in. 

Zand wordt in Taiwan vooral gebruikt voor de productie van beton, en het eiland is erg afhankelijk van import.

Het is niet de eerste keer dat China handelssancties treft tegen het eiland. Zo werd in 2021 de invoer van ananassen vanuit Taiwan verboden, waarbij verwezen werd naar de aanwezigheid van parasieten. Maar kenners beschouwden de maatregel toen ook als een politieke sanctie.

China is de belangrijkste handelspartner van het eiland: de handel tussen beide landen bedroeg vorig jaar 328 miljard dollar (+26 procent).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top