Halve klimtijdrit zal over winst en verlies beslissen in de Ronde van Polen

Wielersport | We zijn intussen vijf etappes ver in de Ronde van Polen. De eerste schiftingen werden met andere woorden reeds doorgevoerd. Maar met de tijdrit van donderdag kunnen de kaarten andermaal door elkaar geschud worden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Ronde van Polen 2022 nadert stilaan de definitieve eindmeet. Na vijf bewogen etappes op een rij kreeg het algemeen klassement stilaan vorm. Maar vermits de verschillen minimaal zijn, zou de tijdrit van donderdag opnieuw alles kunnen veranderen. De race tegen de klok, meteen de voorlaatste rit, zal alleszins de laatste kans worden om de boel in het algemeen klassement door elkaar te schudden.

Een individuele tijdrit was de voorbije jaren niet zo gebruikelijk in de Ronde van Polen. Vorig jaar keerde de discipline terug naar de rittenkoers, maar toen was het reeds van 2016 geleden dat er in de Ronde van Polen nog een tijdrit plaatsvond. Dit jaar vervangt deze rit de traditionele etappe rond Zakopane, een stad aan de voet van het Tatra-gebergte.

Venijnige laatste kilometer

De renners zullen zich binnenstebuiten moeten trekken in een "halve klimtijdrit" van net geen twaalf kilometer, 11,8 kilometer om exact te zijn. Vertrekpunt is Nowy Targ. De eerste kilometers van de tijdrit zijn nog goed te doen, maar vanaf kilometerpaal vijf begint het serieuzere klimwerk richting het skistation van Rusinki. Percentages van vijf tot zes procent worden afgewisseld met uitschieters tot wel twaalf procent. 

Met nog goed twee kilometer te gaan, volgt er een korte afdaling richting de laatste, licht oplopende, kilometer. Na de binnenkomst van de laatste renner, weten we naar alle waarschijnlijkheid wie de 79ste editie van de Ronde van Polen zal winnen.

Volg de Ronde van Polen elke dag live vanaf 15u op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Proximus Pickx Sports. Interviews en hoogtepunten van de koers zijn te vinden op pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top