Eerste goal in zeven matchen voor Vanzeir: "Ik heb niet getwijfeld"

UEFA Champions League | Na zeven matchen zonder doelpunten kon Union-spits Dante Vanzeir dinsdag tegen Glasgow Rangers, in de derde kwalificatieronde van de Champions League, toch opnieuw scoren. In de 76e minuut zette hij een penalty om, de eerste keer sinds hij vorig seizoen in de play-offs in een cruciale match tegen Club Brugge een strafschop liet liggen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik was vol vertrouwen en heb niet getwijfeld", aldus Vanzeir na de wedstrijd aan Den Dreef in Leuven. "Het was prachtig en ik realiseer het nog niet. Ik ben vooral blij voor de ploeg. We hebben getoond dat we iets kunnen creëeren tegen grote ploegen."

Kort na de penalty had Vanzeir nog de 3-0 aan de voet, maar hij botste op de Schotse keeper. "Ik had een sprint van 50 meter achter de rug en dacht niet goed na", blikt Vanzeir terug. "De keeper kwam ook goed uit. Het is jammer want ik had er 3-0 van kunnen maken, maar 2-0 is nog steeds een mooi resultaat."

Verdediger Siebe Van der Heyden blijft intussen voorzichtig voor de terugmatch, volgende week dinsdag in Glasgow. "Ik wil het nog niet hebben over kwalificatie. Er is nog een terugmatch. We moeten heel de match geconcentreerd blijven, want ze zullen gemotiveerd zijn en ons opwachten."

Van der Heyden toont zich ook trots op de ploeg. "Met een goede mentaliteit is alles mogelijk in het voetbal, en dat hebben we getoond. Bovendien was de sfeer in het stadion formidabel, ik had kippenvel."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top