AC Milan rondt komst van Charles De Ketelaere officieel af

Serie A | De transfersoap rond Charles De Ketelaere (21) is afgelopen. AC Milan kondigde dinsdag officieel de komst van het goudhaantje van Club Brugge aan. De polyvalente offensieve speler zette zijn handtekening onder een contract tot juni 2027 bij de Italiaanse kampioen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Bruggeling besliste recent om geen matchen meer te spelen voor blauw-zwart, ook wilde hij niet meer trainen. "Voor Charles is het momenteel niet mogelijk om all-in te gaan uit angst voor een blessure op training. Dan is er maar één conclusie: niet meetrainen met de groep", verklaarde coach Carl Hoefkens vrijdag.

De Ketelaere is een jeugdproduct van Club Brugge. CDK, die in september 2019 zijn profdebuut maakte, speelde in totaal 120 wedstrijden voor de Brugse hoofdmacht. Hij verlaat Brugge met drie opeenvolgende landstitels op zak.

Bij AC Milan zal De Ketelaere, die intussen acht caps telt bij de Rode Duivels, de kleedkamer delen met landgenoten Alexis Saelemaekers en Divock Origi. Hij zal er onder meer voor de aanvoer moeten zorgen richting Olivier Giroud en Zlatan Ibrahimovic, hoewel de Zweed nog tot eind dit jaar in de lappenmand ligt.

De 'Rossoneri' wonnen vorig seizoen voor het eerst in elf jaar nog eens de Scudetto. Voor de fiere Milanezen was dat de negentiende landstitel in de clubgeschiedenis. Op zaterdag 13 augustus opent AC Milan het nieuwe seizoen in de Serie A met een thuismatch tegen Udinese.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top