Charles De Ketelaere spoelt aan in Milaan, trekt Sergio Gomez naar Manchester City?

Sport |

De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Brugs goudhaantje Charles De Ketelaere wuift de Jupiler Pro League uit. Het jeugdproduct van Club Brugge streek in de nacht van maandag op dinsdag neer in het mondaine Milaan om zijn overstap naar AC Milan af te ronden voor een recordbedrag van 35 miljoen euro.

Vicekampioen Union heeft zich op zijn beurt verzekerd van de diensten van Victor Boniface. De Nigeriaanse aanvaller komt over van het Noorse Bodo Glimt, de revelatie van vorig seizoen in de UEFA Conference League.

Racing Genk ziet naar alle waarschijnlijkheid Jhon Lucumi nog verkassen. De Colombiaanse verdediger wordt al enige tijd het hof gemaakt door verschillende clubs uit de Serie A. Volgens Het Laatste Nieuws zou een eerste bod van Bologna resoluut van tafel geveegd zijn door de Limburgers. De komende dagen volgen ongetwijfeld nieuwe ontwikkelingen.

Manuel Benson staat op een zucht van het Burnley van Vincent Kompany. Antwerp heeft reeds een akkoord gevonden met de Clarets, waardoor de transfer in de pijplijn zit. De Belg zou zijn krabbel zetten onder een vierjarig contract op Turf Moor.

Nog steeds geen zekerheid over toekomstige werkgever Dries Mertens

Op internationaal niveau lonkt Juventus naar Dries Mertens. La Gazzetta dello Sport weet dat de Oude Dame de Rode Duivel snel een aanbod zal doen. De Leuvenaar kan ook rekenen op interesse van Antwerp.

Wie Turijn ondertussen verlaten heeft, is de Welshman Aaron Ramsey. Hij zet zijn carrière voort bij OGC Nice in Zuid-Frankrijk. De voormalig sterkhouder van Arsenal was in het bezit van een aflopend contract in Italië. Ook Kasper Schmeichel zou voor dezelfde bestemming kiezen. Hij trekt de deur bij Leicester City op die manier achter zich dicht.

In La Liga heeft Oscar Mingueza, die ook in de belangstelling stond van Club Brugge, onderdak gevonden bij Celta de Vigo. De van Barcelona overgekomen verdediger hoopt een stek in de basis te kunnen bemachtigen in Galicië.

Ten slotte lijkt er een einde te komen aan de transfersoap rond Marc Cucurella, linksachter van Brighton. Chelsea zou 60 miljoen euro neertellen voor de diensten van de Spanjaard en troeft op die manier Manchester City af. Daardoor lijkt het team van Kevin De Bruyne het vizier van schouder te moeten veranderen. Het heeft nu dan ook zijn oog laten vallen op Sergio Gomez van RSC Anderlecht. Zwichten ze in het Lotto Park voor de miljoenen van de Engelse grootmacht?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top