Ronde van Burgos maakt zich in tweede etappe op voor duel tussen sprinters en punchers

Wielersport |

Waar in de openingsrit van de Ronde van Burgos nog puncherskwaliteiten vereist waren om kans te maken op de etappezege, zou het woensdag in Villadiego wel eens een kolfje naar de hand van de sprinters kunnen worden. Al is het scenario van deze rit wel moeilijk te voorspellen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na de traditionele aankomst op de top van de Alto del Castillo, schiet het peloton woensdag uit de startblokken in Vivar del Cid, op een tiental kilometer van Burgos, om finaal over de meet te komen in Villadiego na 158 kilometer koers. Vooral de eerste 100 kilometer worden intens met drie beklimmingen van derde categorie.

Na zo’n uur koersen moeten de renners eerst de Alto de la Lora beklimmen (2,9 kilometer aan 5,7%). Veertig kilometer verderop volgen de tweede volgende beklimmingen elkaar in sneltempo op met de Puerto de Humada (2,6 kilometer aan 4,8%) en de Alto de Amaya (2,6 kilometer aan 3,2%). De opeenvolging van deze klimmen zal een ware kuitenbijter vormen, maar kan waarschijnlijk de sprinters geen stokken in de wielen steken.

Massasprint of niet?

In het restant van de etappe krijgt het peloton dus de kans om adem te halen. Toch wordt het nog oppassen geblazen voor het laatste steile stuk. Op 10 kilometer van de streep volgt nog 1,6 kilometer aan 5%. Kortom de ideale kans voor renners die weinig vertrouwen hebben in hun sprinterscapaciteiten. Het lot van eventuele vluchters zal afhangen van de snelle jongens in het peloton.

Volg de Ronde van Burgos van 2 tot 6 augustus integraal en exclusief op Pickx+ Sports 2, verkrijgbaar in de optie Pickx Sports van Proximus. Mensen die de etappes moeten missen, kunnen de beste momenten steeds herbekijken op pickx.be of met VOD voor de abonnees van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top