Daniil Medvedev is de te kloppen man op het Masters 1.000-toernooi van Montreal

Sport |

In afwachting van de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar, geven de grootste namen in het tennis elkaar van 8 tot 14 augustus partij op de Omnium Bank National. Maar wie treedt in de voetsporen van de Rus Daniil Medvedev en de Italiaanse Camila Giorgi?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hij moest het grandslamtoernooi van Wimbledon nog noodgedwongen laten schieten omwille van de Russische inval in Oekraïne, maar Daniil Medvedev is terug van weggeweest. ’s Werelds nummer 1 speelde geen enkele wedstrijd meer sinds zijn kwartfinale in het Spaanse Mallorca eind juni en is hongerig om zich opnieuw te profileren in Montreal. Vorig jaar schreef hij het hoog aangeschreven toernooi op zijn naam en de Moskoviet is alvast de grote favoriet om zichzelf op te volgen op de erelijst.

Drie weken voor aanvang van de US Open kunnen de grote namen een sterke boodschap uitzenden aan hun rechtstreekse concurrenten. Dat geldt evenwel niet voor Alexander Zverev en Novak Djokovic. De Duitser is langdurig geblesseerd en de Serviër moet een kruis maken over de Amerikaanse toernooien omdat hij weigert zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.

Behoort Rafael Nadal tot de kanshebbers?

Desondanks blijft het deelnemersveld weelderig bezet met ook ene Rafael Nadal, die onder elke omstandigheid moeilijk te verslaan valt. De Spanjaard zag zich op Wimbledon nog genoodzaakt om verstek te laten gaan voor de halve finales met een buikspierblessure. Hij hoopt nu de draad terug op te pikken voor Flushing Meadows, waar hij na de Australian Open en Roland Garros alweer zijn derde Grand Slam van het seizoen kan binnenrijven.

De grote terugkeer van Venus Williams

De vrouwelijke tennistop maakt zich dan weer op voor Toronto. Daar staat veterane Venus Williams volledig in de schijnwerpers. Ze zal er voor het eerst in een jaar tijd een wedstrijd in het enkelspel afwerken. De zevenvoudige grandslamwinnares kreeg een wildcard toegekend. Ook haar jongere zus Serena Williams is terug te vinden op de hoofdtabel.

Nummer 1 Iga Swiatek blijft zonder enige twijfel torenhoog favoriet in Toronto ondanks haar recente vormdip. Op Wimbledon blies ze bijvoorbeeld al in de derde ronde de aftocht tegen de Française Alizé Cornet. Ook Naomi Osaka, Emma Raducanu, Coco Gauff, Anett Kontaveit, Maria Sakkari, Paula Badosa en Ons Jabeur komen er in actie, naast Elise Mertens, de Belgische nummer 1 in het vrouwentennis.

Volg de Masters 1000 in Montreal van 8 tot 14 augustus op Eurosport 1 FR.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top