Renners in Ronde van Polen staan voor lastige uitdaging in vijfde etappe

Wielersport |

Woensdag breekt er opnieuw een uitdagende dag aan voor de wielrenners in het peloton van de Ronde van Polen. Van start tot finish krijgen ze een opeenvolging van korte beklimmingen voor de kiezen, die wel eens echte kuitenbijters zouden kunnen vormen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na een uitputtende rit met aankomst in Sanok, op het lijf geschreven voor de zwaargewichten, krijgen de renners geen tijd om op adem te komen in de vijfde etappe. Tussen Lancut en Rzeszow moeten ze zo’n 180 kilometer zien te overbruggen. Het peloton krijgt quasi meteen af te rekenen met tien korte beklimmingen. Na 20 kilometer zullen ze al drie heuvels van minstens twee kilometer elk beklommen hebben.

Onuitgegeven finale

Vervolgens krijgen de renners tussendoor vlakke stukken en afdalingen voorgeschoteld, alvorens aan te belanden bij twee beklimmingen van derde categorie. In Dynow vinden ze eerst een 800 meter lange helling aan 7% op hun weg. Ongeveer 30 kilometer later zullen ze de klim van Rzeszow moeten temmen (2,2 kilometer aan 5,7%).

Nadien zijn ze slechts een steenworp verwijderd van de finish. De laatste klim van de dag (2,2 kilometer aan 4,2%) bevindt zich op tien kilometer van de aankomst. Enkele renners zouden daar wel eens het aanvalspad durven te kiezen om wat bonificatieseconden te sprokkelen met het oog op de tijdrit. Of strooit een lange ontsnapping die stand houdt roet in het eten van het peloton?

Volg de Ronde van Polen alle dagen live vanaf 15u exclusief op Pickx+ Sports 1, verkrijgbaar in het gamma van Proximus Pickx Sports. Interview en hoogtepunten van de etappes vind je terug op pickx.be

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top