54 dealers betrapt tijdens drie weekends Tomorrowland

Festivals | Tijdens het derde weekend van Tomorrowland in De Schorre in Boom zijn 21 drugsdealers betrapt. Dat zegt het parket van Antwerpen. Over de drie weekends heen gaat het om 54 dealers, die allemaal meteen een dagvaarding kregen voor een rechtszaak in het najaar.

Door Belga

Deel dit nieuws

Controles op en rond het festivalterrein en camping Dreamville de voorbije weekends zorgden er verder voor dat 607 festivalgangers werden betrapt met gebruikershoeveelheden drugs. Zij moesten het festival definitief verlaten en kregen een onmiddellijke minnelijke schikking aangeboden van het parket: 75 euro voor softdrugs, 150 euro voor harddrugs. In totaal werden voor 77.625 euro aan minnelijke schikkingen uitgeschreven.

De politie pakte in totaal 212 mensen op, ook voor feiten als het verstoren van de orde of het proberen het festivalterrein binnen te dringen zonder ticket. 60 taxi's werden bestuurlijk in beslag genomen omdat de bestuurders de regels overtraden. De politie nam ook zeven drones in beslag omdat de gebruikers de veiligheidsregels niet respecteerden.

Het aantal betrapte gauwdieven stond na drie festivalweekends op 20. Zij werden ook aangehouden door de onderzoeksrechter. Het gaat vooral om Zuid-Amerikaanse verdachten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top