Warzone: Activision beschuldigd van plagiaat voor een skin

Esports | Uitgever Activision werd enkele dagen geleden beschuldigd van plagiaat door een onafhankelijke artiest genaamd saillin. Die beschuldigt de studio ervan zich zijn werk te hebben toegeëigend voor een skin uit Season 4 Reloaded van de battle royale Warzone. Ook de community reageerde ondertussen op de beschuldiging. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is Warzone nu het meest gespeelde spel in de populaire categorie Battle Royales. De faam van de bekende Call Of Duty-reeks is voor velen de reden voor het succes van het spel, maar ook dat de game free-to-play is, heeft ongetwijfeld een grote gemeenschap gelokt naar de titel. Een model dat steeds populairder wordt, maar dat een ander mechanisme met zich meebrengt dat steeds meer aanwezig is in de wereld van videospelletjes: microtransacties (of in-game aankopen).

Warzone voorziet bij elke update een hele reeks skins (wapens en spelers) en dit is steeds in tijd beperkt om zoveel mogelijk spelers aan te moedigen ze te kopen. Hoewel deze skins in de meeste gevallen geen enkel voordeel in het spel zelf opleveren, zijn ze toch gigantisch succesvol, vooral bij samenwerkingen met figuren uit de popcultuur. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerking met de rapper Snoop Dogg, of met het Die Hard-personage van Bruce Willis. 

En net de oorsprong van een van deze skins wordt al enkele dagen door de kunstenaar saillin in twijfel getrokken. Op Twitter beschuldigt hij Activision, de uitgever van het spel, ervan zijn werk te hebben geplagieerd. In een tweet op zijn account, benadrukt de 3D-ontwerper verschillende gelijkenissen tussen een van zijn werken uit 2019 en de skin die door Activision een paar dagen geleden werd aangekondigd. 

Als je even kijkt, vallen de gelijkenissen wel op. Het personage met het hoofd van een hond heeft een aantal kenmerken die identiek zijn aan het personage dat Activision heeft uitgebracht. Hoewel Sail Lin vandaag zei dat Activision contact met hem heeft opgenomen om de zaak te schikken, is het nog onduidelijk wat er met het werk van de kunstenaar zal gebeuren en of hij zal worden gecompenseerd. Maar door de reacties op de zaak is het echter moeilijk in te beelden dat Activision Sail Lin niet zou vergoeden voor zijn werk. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top