Ontdek het ware verhaal achter 'Coyote Ugly'

Films | Hollywood heeft via de film ‘Coyote Ugly’ het beeld van een typische barvrouw danig veranderd. Die loopt er volgens Tinseltown aantrekkelijk bij en durft wel eens wulps op het barmeubilair te springen om van daaruit drankjes uit te gieten. Deze gebruiken zijn echter niet verzonnen, ze werden in het echte leven ook toegepast.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In ‘Coyote Ugly’ volgen we het verhaal van de jonge Violet Sanford (Piper Perabo), een 21-jarige Amerikaanse vrouw die naar New York City verhuist om het te gaan maken als songwriter. Ze verlaat haar ouderlijke huis, doet er alles aan om op eigen benen te staan, maar leert dat de wereld niet is zoals ze had gehoopt. Hierdoor moet ze op zoek gaan naar een manier om de rekeningen te betalen.

Haar zoektocht leidt haar naar de lokale country bar ‘Coyote Ugly’ waar extra horecapersoneel wordt gezocht. Daar is ze getuige van hoe de vrouwelijke serveersters stoer in het leven staan en alle klanten om hun vinger kunnen winden. Lil (Maria Bello), de vrouw des huizes, besluit om Violet een kans te geven. Hierdoor kruipt de jonge vrouw langzamerhand uit haar schelp en leert ze hoe ze een even grote show kan opvoeren als haar collega’s.

‘Coyote Ugly’ (2000) was een ophefmakende film die ook nog eens gebaseerd was op een waargebeurd verhaal, namelijk dat van Liliana Lovell. Deze vrouw was enkele jaren geleden actief als serveerster in een New Yorkse bar maar besloot op een dag in 1993 om haar eigen zaak op te richten. De kassa moest voldoende rinkelen en dus bedacht Lovell een plannetje waarbij veelvuldig gebruik zou worden gemaakt van de looks van mooie meisjes, alcohol en mannen met flink wat geld in de portemonnee. De bar kreeg de naam ‘Coyote Ugly’ mee en het zaakje draaide goed.

Niet genoeg excessen in de film

In tegenstelling tot heel wat mannelijke kijkers, vond Lovell de film maar niets en dat om een paar redenen. Eerst en vooral vond ze dat ze niet genoeg leek op het personage dat op haar is gebaseerd. Ten tweede vond ze dat ze de makers van de film niet ver genoeg gingen wat betreft het tonen van de excessen die plaatsvonden in haar etablissement. In de Amerikaanse media gaf ze een voorbeeld van zo’n situatie. “Ik herinner me een klant die 1.000 dollar over had om een shot te nemen uit mijn slipje. Ik knipte het ding dus door, trok het uit en hij dronk er vervolgens een shotje uit”, klonk het bij Lovell. De vrouw is buiten dit verhaal spaarzaam wat betreft anekdotes want ze heeft een jongvolwassen zoon die ze buiten dit alles wil laten.

Lovell verklapte ook vanwaar de naam van de bar kwam. “‘Coyote Ugly’ verwijst naar een vreselijke man waar je na een heel dronken nacht mee in bed bent beland. Een mormel… een lelijke coyote zoals wij dat zeggen”, aldus de dame. De bar is ondertussen een heuse keten geworden die in tientallen steden in de Verenigde Staten dezelfde succesformule gebruikt om de kassa te doen rinkelen. Wie had dat ooit kunnen denken?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top