ESLOL: KRC Genk Esports verdedigt titel in de grote finale

Nieuws | KRC Genk Esports heeft zondagavond The Agency verslagen in de eerste ronde van de Elite Series Summer Split play-offs. Het won de wedstrijd in vier ronden (3-1) waardoor de titelverdedigers rechtstreeks naar de grote finale van de Split gaan om hun plaats voor de play-ins van de European Masters veilig te stellen. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit weekend begonnen de play-offs in onze regionale competitie League of Legends, de Elite Series. Zoals gewoonlijk worden ook deze keer de play-offs gespeeld in een Juggernaut-format, met de vier beste teams van het reguliere seizoen: KRC Genk Esports, The Agency, mCon LG Ultragear en Team 7AM. Wat staat er op het spel? De regionale titel natuurlijk, maar ook twee plaatsen voor de play-ins van de European Masters. 

De eerste van het klassement mocht zondagavond meteen beginnen aan de slotfase van de competitie. KRC Genk, dat eerste eindigde in de reguliere competitie, mocht de tegenstander zelf kiezen. Het werd The Agency. Een wedstrijd die gezien het uitstekende seizoen dat beide ploegen achter de rug hebben, vuurwerk beloofde.

En spektakel kregen we wel degelijk met een wedstrijd die vier games duurde om te beslissen welk team door zou gaan naar de grote finale van de split. Het was de Genkse ploeg die de score opende met een uitstekende collectieve prestatie en de wedstrijd eindigde met een voorsprong van bijna 15.000 goudstukken in slechts 27 minuten. Een situatie die The Agency niet meer kon rechttrekken. 

Record gebroken

Toch slaagde ze erin om in de volgende ronde terug te komen. Ondanks een sterk weerwoord van KRC Genk, slaagden Zhergoth en zijn teamgenoten erin om de leiding te nemen in een bijzonder spannende wedstrijd. Een nagelbijter tot het einde!

Beide ploegen braken zelfs een record door de langste wedstrijd in de geschiedenis van de competitie in de Benelux te spelen (55 minuten en 49 seconden). Het vorige record stond op naam van PSV Esports en LowLandLions in de Dutch League Summer Split 2021. Zij speelden toen een wedstrijd van 54 minuten en 5 seconden. 

En ook het tweede deel werd er eentje vol spanning, want het voordeel voor het goud wisselde steeds van kant. Uiteindelijk was het KRC dat het laatste teamgevecht op de topside won. 

Het vierde en laatste wedstrijdje werd een teleurstelling voor The Agency, dat van bij de start moest achtervolgen. KRC rook bloed en kon het partijtje van bijna 4 uur omzetten in een eindzege.

KRC Genk Esports gaat zo als eerste ploeg naar de grote finale van de split en mag er zijn titel van vorig seizoen verdedigen. De spelers zijn nu ook al zeker van hun plekje in de play-ins van de European Masters eind deze maand. Maandagavond neemt Team 7AM het op tegen mCon LG Ultragear in de tweede wedstrijd van de play-offs. De winnaar van die partij mag het opnemen tegen The Agency voor het laatste plekje in de finale.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top