Gaf 'Bratz' het goede voorbeeld voor de nieuwe liveaction 'Barbie'-film?

Films | Juli 2023: dat is wanneer de liveaction 'Barbie'-film verwacht wordt. Fans kijken nu echter al reikhalzend uit naar de release en krijgen maar geen genoeg van Margot Robbie en Ryan Gosling in hun flashy roze outfits. Maar wist je dat Barbies oude rivalen haar eigenlijk voor waren met een liveactionfilm? 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Als er één poppetje is waar iedereen op de wereld op z'n minst al eens van gehoord heeft, is het Barbie. De bloedmooie pop die je naar hartenlust in verschillende outfits kan steken, houdt al sinds 1959 menig kinderen én volwassenen in de ban. Zo hard zelfs dat Barbie zich niet beperkte tot poppen, maar ook verderging met boeken, stripverhalen, video games, allerhande gadgets en films. Tot nu toe waren dat enkel animatiefilms, maar daar komt over een jaar verandering in.

In juli 2023 mogen we ons namelijk verwachten aan de allereerste liveactionfilm over het speelgoedfiguur. Niemand minder dan Margot Robbie kruipt in de huid van Barbie, met naast haar Ryan Gosling als Ken. De film wordt geschreven én geregisseerd door Greta Gerwig, die eerder ook al 'Lady Bird' maakte. Foto's van het acteerduo in hun spetterende outfits komen ondertussen met mondjesmaat binnen op sociale media en fans zijn door het dolle heen. Toch is het een beetje raar dat we zo lang hebben moeten wachten op een 'Barbie'-film die niet geanimeerd was, zeker aangezien grote 'rivaal' Bratz al in 2007 op zo'n prent kon rekenen. 

'Bratz' was eerst

Als je met poppen speelde in het begin van de jaren 2000, waren er namelijk twee opties: je hield van Barbie of van Bratz. Natuurlijk waren er kinderen die beide poppen het einde vonden, maar op veel speelplaatsen waren de kampen toch verdeeld. Barbie was de keurige, roze pop die stond voor elegantie en onschuld. Bratz daarentegen was een rebelse pop die experimenteerde met gekke haarkleuren en piercings. 

Ook de Bratz-poppen kregen eerst een heleboel animatiefilms en -series voor het tijd was voor de liveaction variant. Maar die kwam er dan wel 16 jaar eerder dan die van Barbie. 'Bratz: The Movie' kwam uit in 2007 en vertelde het verhaal van vier beste vriendinnen op de middelbare school. Yasmin, Jade, Sasha en Cloe zijn mode-experts die voor elkaar door het vuur zouden gaan. Alleen komt hun hechte band in het gedrang wanneer het populairste meisje van de school hen tegen elkaar probeert op te zetten. De meisjes zullen moeten samenwerken om hun vriendschap te redden!

De film, die geregisseerd werd door Sean McNamara, bleek een groot succes te zijn bij liefhebbers van de poppen. Maar daar stopte het jammer genoeg ook. Recensenten waren negatief over de prent en op Rotten Tomatoes kreeg 'Bratz' een score van 10%. De film kreeg zelfs vijf nominaties voor de 28e Golden Raspberry Awards, waaronder Slechtste Film. Bratz mag dus wel de eerste zijn, maar Barbie heeft nog steeds de kans om het beter te doen. Met de sterrencast lijkt dat geen probleem te zijn, maar wij zetten alvast juli 2023 in onze agenda om het écht te beoordelen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top