FIFAe Nations Cup : Brazilië haalt wereldtitel binnen

Nieuws | Het is uiteindelijk Brazilië geworden dat dit weekend de grote finale van de FIFAe Nations Cup heeft gewonnen. Het won die eerste titel na een gesloten finale tegen Polen. Het werd uiteindelijk twee tegen een.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sommige landen lijken hun voetbaltalent mee te nemen naar de virtuele velden. Dat werd dit weekend bewezen door het Braziliaanse nationale elftal tijdens de FIFAe Nations Cup. De Seleção Brasileira versloeg de Poolse nationale ploeg in de grote finale van het evenement en mocht zo hun eerste wereldtitel opeisen.

Het minste wat we kunnen zeggen is dat de Brazilianen het hele toernooi tegen uitstekende tegenstanders hebben gespeeld. Te beginnen met de groepsfase, waarin PHzin en Crepaldi de derde plaats behaalden. Een resultaat dat goed genoeg was, want de vier beste teams van elke groep plaatsten zich voor de eindronde, een knock-out-format.

En ondanks enkele nipte resultaten, hebben de Brazilianen in de drie wedstrijden in de aanloop naar de grote finale een sterke prestatie neergezet. Ze versloegen achtereenvolgens Spanje, Frankrijk en Italië. Erg straffe resultaten gezien de status van de tegenstanders, van wie sommigen in vorige edities wereldkampioen waren geworden.

Tegen Polen ging Brazilië er opnieuw volledig voor. De eerste leg eindigde in een 0-0 gelijkspel en de tweede lig ging dan ook alles beslissen. De Brazilianen wonnen die uiteindelijk met een score van 2-1. Hoewel de wereldtitel hen ontglipte, gingen de Polen naar huis met de prijs voor het mooiste doelpunt van de competitie, gescoord in hun kwartfinale tegen Portugal.

Ter herinnering, de Belgen werden uitgeschakeld tijdens het kwalificatietoernooi dat afgelopen mei plaatsvond.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top