Antwerp gelinkt aan Mertens en Januzaj, Fabregas naar Italië

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Club Brugge maken ze eerstdaags de uitgaande transfer van Charles De Ketelaere naar AC Milan bekend. Volgens Italiaanse media legt hij er vandaag zijn medische testen af. In Brugge krijgen ze binnenkort mogelijk ook een telefoontje uit Napels, want Napoli zou bij de entourage van Simon Mignolet gepolst hebben naar een transfer. Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga zou echter de topkandidaat zijn om op huurbasis naar de Italiaanse club te verkassen.

Bij Beerschot hebben ze een oplossing gevonden voor Blessing Eleke. De aanvaller heeft het Kiel verlaten en hij tekende bij de Japanse club Kashima Antlers. Stadsgenoot Royal Antwerp FC wordt in de Italiaanse pers op zijn beurt nog maar eens gelinkt aan Dries Mertens. Naast de Great Old zijn ook Trabzonspor en Salernatina in de running voor de Rode Duivel. Antwerp wil duidelijk nog uitpakken met een toptransfer, want sportjournalist Frank Raes deelde mee dat Adnan Januzaj, die momenteel geen club heeft, ook op de radar staat van Antwerp.

Standard zal de komende weken ook nog versterking halen. De Rouches leken op weg om Stefan Strandberg vast te leggen, maar de ervaren Noorse verdediger zou volgens La Dernière Heure momenteel te hoge looneisen hebben. Aan uitgaande zijde liet Nicolas Raskin na de match tegen KRC Genk de deur ook open voor een mogelijk vertrek.

Chelsea duwt door

In Italië geraakte vandaag bekend dat de 35-jarige Cesc Fabregas de verrassende overstap maakt naar de Italiaanse tweedeklasser Como. Hij had geen team meer nadat zijn contract bij AS Monaco was afgelopen. In de Serie A is AS Roma van plan zich nog stevig te versterken. De Romeinen staan volgens La Gazetta dello Sport op het punt om Georginio Wijnaldum (huur, PSG) en Andrea Belotti (transfervrij) aan de selectie toe te voegen.

Real Madrid maakte op zijn beurt bekend dat het Borja Mayoral heeft getransfereerd naar Getafe. Levante liet weten dat Charly Musonda Junior bij hen op proef is. De 25-jarige Belg is transfervrij nadat zijn contract bij Chelsea afliep. In Frankrijk mogen ze wellicht een nieuwe topper verwelkomen. Alexis Sanchez (33), die momenteel onder contract staat bij Internazionale, zou op het punt staan om bij Olympique Marseille te tekenen.

Eindigen doen we met Chelsea. De topclub uit de Premier League heeft volgens verschillende Britse media zijn zinnen gezet op de Nederlanders Frenkie de Jong (FC Barcelona) en Denzel Dumfries (Internazionale). Dat zal wel flink wat geld kosten, want De Jong heeft een prijskaartje van 85 miljoen euro achter zijn naam staan, terwijl Dumfries 50 miljoen euro kost. Manchester United aast ook op de twee spelers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top