Jules Koundé tekent voor vijf jaar bij FC Barcelona

La Liga | FC Barcelona heeft de komst van Jules Koundé afgerond. De Franse verdediger ondertekende maandag een contract voor vijf jaar, met daarin een gelimiteerde afkoopsom van 1 miljard euro. Barcelona betaalt volgens Spaanse media zo'n 50 miljoen euro om de 23-jarige Koundé over te nemen van Sevilla.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik heb voor Barça gekozen omdat het een club is met een zeer ambitieus project", zei de elfvoudig international van Frankrijk, die bevestigde dat hij ook naar de Engelse topclub Chelsea kon gaan. "Maar ik heb gewacht tot Barcelona een akkoord bereikte met Sevilla, want ik wilde vanaf het begin naar deze club toe."

Voorzitter Joan Laporta omschreef Koundé als "een speler van topniveau". Koundé voetbalde drie jaar voor Sevilla, daarvoor kwam hij in eigen land uit voor Girondins Bordeaux. De verdediger won in 2020 met Sevilla de Europa League en vorig jaar met Frankrijk de Nations League.

Koundé is na de aanvallers Robert Lewandowski en Raphinha al de derde grote aankoop deze zomer van Barcelona. Zij kostten gezamenlijk zo'n 150 miljoen euro. Daarnaast kwamen Franck Kessié en Andreas Christensen transfervrij naar Camp Nou. Het uitgavenpatroon van Barcelona roept in de voetbalwereld veel vragen op, vanwege de financiële problemen waarmee de club al een tijdje kampt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top