Teddy Teuma laat de machine van Union SG weer draaien

Jupiler Pro League | Zondagavond viel het doek over de tweede speeldag in de Jupiler Pro League. Bij Pickx Sports blikken we na elke speeldag terug en focussen we ons op één speler, het mooiste doelpunt en een markant cijfer.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Speler van het weekend: Teddy Teuma

Union SG wist na het gelijkspel op de eerste speeldag tegen STVV weer aan te knopen met de zege. Sporting Charleroi werd met 1-0 geklopt en één van de drijvende krachten achter de overwinning was aanvoerder Teddy Teuma. De middenvelder uit Malta was de motor van de ploeg en als Hervé Koffi niet had uitgepakt met een prachtige redding, had hij ook een zeer mooi doelpunt achter zijn naam kunnen zetten.

Doelpunt van het weekend: Cyriel Dessers

Standard was duidelijk een maatje te klein voor een sterk KRC Genk. Cyriel Dessers opende al na vier minuten de score met een mooie tik achter het steunbeen. De spits, die nog steeds op een vertrek aast, scoorde ook een tweede keer vanop de penaltystip. Dessers scoorde zo drie keer in twee wedstrijden en bij Racing Genk willen ze de aanvaller alvast dolgraag aan boord houden.

Cijfer van het weekend: 7

De scheidsrechters kenden een druk weekend. Er werden maar liefst zeven rode kaarten getrokken en dat in amper negen wedstrijden. Alleen in Union SG – Sporting Charleroi, AA Gent – STVV en KRC Genk – Standard viel er geen rood karton te zien. Voor Ishaq (Anderlecht), Perdichizzi (Westerlo), Albanese (Oostende), Magnée (Eupen), Benchaib (KV Kortrijk), Tshibuabua (Seraing) en Dismas (Zulte Waregem) was het een speeldag om heel erg snel te vergeten.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top