Tokio Hotel brengt nostalgische video 'When We Were Younger' uit: een eerbetoon aan hun succes

Muziek | Herinner je je Tokio Hotel nog? De Duitse band was in het begin van de jaren 2000 vooral populair bij tienermeisjes en onderscheidde zich door middel van hun emo-uitstraling en punksongs. Maar Bill Kaulitz en zijn band zijn erg veranderd sinds hun hit 'Durch Den Monsun' de wereld veroverde! Dat bewijzen ze door na al die jaren een gloednieuw nummer uit te brengen: 'When We Were Younger'.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was 2005: de jonge band Tokio Hotel bracht hun single 'Durch Den Monsun' uit, waarmee ze een fenomeen werden in Duitsland. Het nummer luidde hun debuutalbum in, 'Schrei', dat ook een hit werd. Dankzij de kracht van het internet veroverden de jongens de hele wereld en waren al snel veel tieners in de ban hun Duitstalige nummers. Tokio Hotel werd daarmee een belangrijk deel van de emobeweging van die tijd. 

Hun eigenzinnige stijl en punksongs veroorzaakten een ware sensatie, zozeer zelfs dat Tokio Hotel een hele generatie jonge millennials getekend heeft. Na dit duizelingwekkende eerste succes ging de carrière van de band verder, maar verdwenen ze in ons land toch enigszins naar de achtergrond. Zozeer zelfs dat velen zich afvroegen wat er van hen geworden was...


"Kleurrijk en vrolijk"

Wie zich niet verdiept heeft in het parcours van de band zal verrast zijn als ze 'When We Were Younger' zien. Het minste wat we kunnen zeggen is dat de muziekstijl maar ook de kleding van de leden erg veranderd zijn! Het is bijna moeilijk Bill Kaulitz te herkennen, die zijn legendarische kuif niet meer draagt, of zijn broer Tom, die zijn dreadlocks heeft laten vallen. 

Het nostalgisch nummer kijkt terug op het monumentale succes van de band. Aan de hand van beelden uit die tijd, vertellen ze twintig jaar later hun ongelooflijke verhaal. Tokio Hotel brengt een echt eerbetoon aan hun verleden met teksten als "From Berlin to LA". De veranderingen die ze sindsdien hebben doorgemaakt hoor je in lyrics als "Life in black and white, became colorful and bright". De toon is gezet!  

Deze single is natuurlijk een voorbode van een nieuw album, dat ongetwijfeld ook vol nostalgie zal zitten. Het heet '2001' en zal een nieuwe versie van hun hit 'Durch den Monsun' bevatten. De band is 16 nieuwe nummers aan het voorbereiden en er komt ook een Europese tour aan! Fans van de band zullen blij zijn Tokio Hotel terug in de schijnwerpers te zien. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top