Na 91 jaar bezorgt Gilles Thomas België zege in GP Hickstead

Sport | Gilles Thomas heeft België zondag na 91 jaar opnieuw een zege bezorgd in de prestigieuze Grote Prijs van Hickstead. In 1931 was Jacques Misonne, met The Parson, de vorige Belgische winnaar van de King George V Gold Cup.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met de 14-jarige ruin Aretino vormde de 24-jarige Thomas de snelste van vier foutloze combinaties in een barrage met acht. De Brit Harry Charles werd met Borsato op drie seconden tweede, de Braziliaan Marion Modolo Zanotelli mocht met Harwich als derde het podium op. Ook Olivier Philippaerts, met Le Blue Diamond, en Pieter Clemens, met Malibu, sprongen de barrage, maar daarin moesten ze respectievelijk twaalf en twintig strafpunten noteren, zodat ze op de plaatsen zeven en acht eindigden. Koen Vereecke (Lector) en Wilm Vermeir (Enola Gay) gaven tijdens de eerste omloop op.

In de finale van het kampioenschap voor 7- en 8-jarige paarden werd Vereecke met de 8-jarige ruin Bonfois vijfde,. Het duo moest in de barrage vier strafpunten noteren. De Britse Sally Golding stak met de 8-jarige merrie Spring Willow de overwinning op zak.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top