Greg Austin stapt op tram 3: terugblik op het beste werk van de Britse acteur

Series | Deze dinsdag 2 augustus viert de Britse acteur Greg Austin zijn 30ste verjaardag. Je kent hem misschien van series als 'Mr Selfridge', de Doctor Who spin-off 'Class' en het uitstekende 'Hunters'.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Van 'Peaky Blinders' tot 'Broadchurch': Britse series zijn hot. Reden te meer om eens bij onze buren aan de overkant van het Kanaal te turen. Het loopt er vol acteurs van wereldklasse, onder wie Greg Austin, die we vandaag vieren ter gelegenheid van zijn dertigste verjaardag.

Het begon allemaal op het podium voor de Brit: voordat hij zich op het acteren toelegde, was zijn passie dansen, van allerlei genres, maar ook musicals. Een hobby die geleidelijk de deuren opende naar het acteren: hij kreeg zijn eerste rol voor de camera nog voor hij afstudeerde aan een Londense theaterschool.

Die eerste rol was in de serie 'Mr Selfridge'. De serie staat in het teken van de oprichter van één van de meest prestigieuze winkels van Londen, Selfridge & Co. Dit historische verhaal vertelt hoe Harry Gordon Selfridge zijn bedrijf lanceerde. Greg Austin neemt de rol van de zakenman op: hij vertolkt een jonge Selfridge.

‘Class’ en ‘Hunters’

De serie lanceerde zijn carrière en zette hem op de acteerkaart. Hij werd al snel gestrikt voor 'Law & Order'. Maar zijn echte doorbraak kwam met de spin-off van de show 'Doctor Who', genaamd 'Class'. ‘Doctor Who' is de langstlopende sciencefictionserie aller tijden; een Brits tv-monument. Voor een Britse acteur is het een waar voorrecht om een rol te vertolken in zo’n iconische reeks.

‘Class' vertelt het verhaal van zes leerlingen van de Coal Hill School, een school die in het verleden te zien was in 'Doctor Who'. Terwijl ze geconfronteerd worden met alle mogelijke puberzorgen, moeten ze ook afrekenen met buitenaardse wezens die de aarde proberen te vernietigen. Greg Austin speelt Charlie Smith, een buitenaardse infiltrant die verliefd wordt op één van zijn klasgenoten.

Maar de rol waarvoor je Greg Austin alleen maar kunt bewonderen, is in de serie 'Hunters'. Het volgt een groep nazi-jagers die vastbesloten zijn wraak te nemen op hun belagers, die aan hun straf zijn ontsnapt en zich in de Verenigde Staten hebben gevestigd. Sommigen van hen proberen het Vierde Rijk op te richten. De acteur speelt een jonge nazifanaat, Travis Leach. Een uitdaging die hij met brio aanneemt: hij slaagt erin een personage neer te zetten dat volstrekt verachtelijk en huiveringwekkend is. Er is talent nodig om als personage zo gehaat te worden door je publiek.

Bekijk ‘Hunters’ op Prime Video. Meer informatie over Prime Video vind je bij Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top