Eden Hazard wil 'heropstanding' vieren met prijs bij Real Madrid

Sport | Real Madrid neemt het woensdag om 21u in Helsinki op tegen Eintracht Frankfurt. De twee ploegen strijden er voor de Europese Supercup, de eerste Europese prijs die er dit seizoen te winnen valt. De Koninklijke is uiteraard de grote favoriet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid won vorig jaar de Champions League en Eintracht Frankfurt was de grote winnaar in de Europa League. De Spaanse topclub hoopt zijn vijfde Europese Super Cup in de wacht te slepen, terwijl Eintracht Frankfurt de prijs voor het eerst hoopt te winnen. De finale zal plaatsvinden in het olympisch stadion van Helsinki, waar men ruim 36.000 fans kan ontvangen. Real Madrid-Frankfurt zal wellicht een belletje laten rinkelen bij de oudere generatie, want in 1960 stonden beide ploegen tegenover elkaar in de finale van de Europacup I (de voorloper van de Champions League). Real won die partij met maar liefst 7-3.

De heropstanding van Eden Hazard

Carlo Ancelotti hoopt nog maar eens een prijs aan zijn indrukwekkende palmares toe te voegen. De Italiaan zag de overbodige Gareth Bale transfervrij naar Los Angeles FC verkassen en met Antonio Rüdiger (Chelsea, transfervrij) en Aurélien Tchouameni (AS Monaco, 80 miljoen euro) kreeg hij er twee stevige aanwinsten bij.

De beste 'transfer' kan echter die van Eden Hazard zijn. De Belg is eindelijk topfit en speelde een goede voorbereiding en Ancelotti rekent meer dan ooit op de Rode Duivel. "Eden is een uitstekende speler en wij hebben de beste Hazard nodig. Deze oefenwedstrijden gebruiken we om Hazard minuten te geven, want hij is een speler die we dit seizoen zeker nodig zullen hebben", zei Ancelotti na de oefenmatch tegen het Mexicaanse Club America. Daarin scoorde hij één keer vanop de penaltystip.

Frankfurt met Mario Götze

Hazard zal wellicht niet als basispion aan het seizoen beginnen. Hij lijkt als ‘valse nummer negen’ vooral de back-up te worden van Karim Benzema, terwijl Vinicius Junior op links een vaste waarde is. Op rechts liggen er misschien mogelijkheden met Rodrygo en Marco Asensio. Heel Spanje én België kijken uit naar het vierde seizoen van Hazard bij Real Madrid. Gaat hij eindelijk de verwachtingen inlossen?

Bij Frankfurt werden heel wat transfers gedaan en die van Mario Götze springt er bovenuit. De Duitser werd voor 4 miljoen euro weggehaald bij PSV, waar hij weer boven water kwam. De ex-speler van Bayern München en Borussia Dortmund moet in dergelijke topwedstrijden zijn team bij de hand nemen. Real Madrid is uiteraard de grote favoriet voor deze match en de afgelopen jaren wist de favoriet de wedstrijd telkens te winnen, al gebeurde dat steevast via strafschoppen of verlengingen. Gaan we ook deze keer een spannende pot voetbal zien?

Volg de UEFA Super Cup tussen Real Madrid en Eintracht Frankfurt op woensdag 10 augustus om 21u op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top