Yellow Tigers krijgen zondag kans om terug te keren naar Nations League

Sport | België versloeg zaterdag Colombia in de halve finales van de Women's Volleyball Challenger Cup in het Kroatische Zadar. Ze plaatsen zich zo voor de finale op zondag (20u00) tegen Kroatië of Puerto Rico, die later op de avond (20:00) tegen elkaar spelen. De winnaar mag naar de Nations League in 2023.

Door Belga

Deel dit nieuws

De speelsters van Gert Vande Broek wonnen met 3 sets tegen 1: 21-25, 25-20, 25-21 en 25-16.

Britt Herbots eindigde als beste speelster met 34 punten. Ook de 12 van Manon Stragier en 11 van Marlies Janssens zijn het vermelden waard. Verder voegde Nathalie Lemmens 7 punten toe en Silke Van Avermaet 5. Gert Vande Broek kon verder nog rekenen op Jodie Guilliams (1), Pauline Martin (1), Elise Van Sas, Celine Van Gestel, Nel Demeyer, Charlotte Krenicky, Jutta Van De Vyver, Britt Rampelberg en Anna Koulberg.

In dit knock-outtoernooi met acht landen in verdient de winnaar van het toernooi een plaats in de Nations League van 2023. Deze derde editie van de Challenger Cup is terug op de internationale kalender na twee seizoenen van inactiviteit door de coronacrisis. België speelt voor het eerst mee nadat het 15e eindigde in de laatste Nations League, wat degradatie naar de Challenger Cup betekende.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top