Young Red Panthers grijpen naast EK-titel na shoot-outs tegen Duitsland

Sport | De Young Red Panthers, de Belgische U21-vrouwenhockeyploeg, zijn er zaterdag in de finale van het Europees kampioenschap in Gent niet in geslaagd te winnen van Duitsland. De Belgische hockeysters hielden hun Duitse tegenstanders een hele wedstrijd in bedwang, het werd 1-1, maar moesten alsnog de duimen leggen in de shoot-outs. Daarin trokken de Duitsers met 4-3 aan het langste eind.

Door Belga

Deel dit nieuws

De speelsters van coach Darran Bisley kenden een moeizaam begin van de wedstrijd. Na amper twee minuten kwam Duitsland op voorsprong via een penaltycorner van Felicia Wiedermann. België kwam in de eerste periode niet in de wedstrijd. Kapitein Charlotte Engelbert nam haar ploeg op sleeptouw en hing de bordjes drie minuten voor rust gelijk.

België hield gedurende de rest van de partij stand, waardoor de winnaar van de finale zou worden aangeduid tijdens de shoot-outs. Daarin mikten Vanessa Blockmans en Anne-Sophie Roels hun poging op de Duitse doelvrouw. Duitsland bleef feilloos en kroonde zich tot Europees kampioen.

Eerder op de dag veroverde Nederland de bronzen medaille door te winnen van Engeland, dat vrijdag in de halve finale verslagen werd door België.

Het is voor de Young Red Panthers al de tweede zilveren medaille op een EK, na hun tweede plek op het Europees kampioenschap in Valencia in 2017.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top