Paus Franciscus sluit stap opzij niet uit

Nieuws | Paus Franciscus sluit nog steeds niet uit dat hij aftreedt als hoofd van de katholieke kerk. "De deur staat open. Het is een heel normale optie", zei de 85-jarige gisteravond tegen journalisten toen hij van zijn reis naar Canada terugvloog naar Rome. Hij denkt er niet aan om zijn ambt nu neer te leggen, maar dat betekent niet dat hij daar overmorgen niet aan kan beginnen, voegde hij eraan toe.

Door Belga

Deel dit nieuws

Jorge Mario Bergoglio, de echte naam van Franciscus, sprak ook over zijn gezondheidstoestand. De afgelopen zes dagen kon hij nauwelijks een paar stappen zetten en zat hij het grootste deel van de tijd in een rolstoel. De paus wordt al een tijdje geplaagd door een knieblessure. "Ik denk niet dat ik kan doorgaan met hetzelfde reisritme als voorheen. Gezien mijn leeftijd en mijn beperkingen, moet ik het rustig aan doen," zei hij.

Zijn knieprobleem zou met een operatie kunnen worden opgelost, maar Franciscus wil niet opnieuw onder het mes na de vorige ingreep aan zijn dikke darm iets meer dan een jaar geleden. "Het hele probleem is de anesthesie," zo legde hij uit. De vorige keer heeft die sporen nagelaten bij de kerkvader. "Je speelt niet met verdoving," zo klonk het.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top