Polsstokspringer Ylio Philtjens bezorgt België tweede goud op het EJOF

Sport | De 16-jarige polsstokspringer Ylio Philtjens heeft vrijdag goud veroverd op het Europees Jeugd Olympisch Festival in het Slovaakse Banska Bystrica. Met een sprong over 4m95, een persoonlijk record (oud 4m80), deed de Limburger beter dan de Estlander Karl Kristjan Pohlak en de Griek Pavlos Kriaras, die met 4m90 zilver deelden.

Door Belga

Deel dit nieuws

Philtjens bezorgde België een tweede medaille, een tweede gouden, op deze Europese jeugdspelen. Donderdag won wielrenner Cédric Keppens de wegrit.

Team België wordt vertegenwoordigd door 51 atleten, die zijn ingeschreven in negen van de tien olympische sporten die in Banska Bystrica worden georganiseerd. Het EJOF, waaraan atleten van 12 tot 18 jaar deelnemen, eindigt zaterdag.

Tijdens de vorige editie in Bakoe, Azerbeidzjan, in 2019, stuurde België 63 atleten en won het zeven medailles (vijf zilveren en twee bronzen). In 2017, op het EJOF in Györ, Hongarije, won Team België, vertegenwoordigd door 62 atleten, ook zeven medailles, maar toen vijf keer goud en tweemaal brons.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top